Ari-Pekka Liukkonen toivoo myötätuulta päämatkalleen SM-altaaseen – "Sillä on oikeasti merkitystä, kun pintavesi virtaa kunnon tuulessa"

Ari-Pekka Liukkosen päälaji 50 metrin vapaauinti on Espoon SM-kisojen ohjelmassa sunnuntaina. KUVA: PATRICK B. KRAEMER/EPA:n arkisto
Urheilu 28.6.2019 21:20
STT

Satasen vapaauinti kulki parhaiten yli kahteen vuoteen.

Pitkän radan SM-uintien kilpaileminen ulkoaltaalla Espoon Leppävaarassa nostaa sääolot muuttujaksi kilpailemisessa. Isäntäseura Cetuksen väreissä uiva Ari-Pekka Liukkonen toivoo, että tuuli kääntyy sunnuntaiksi, kun ohjelmassa on hänen päämatkansa 50 metrin vapaauinti.

– Jos on hyvä keli, eikä selkä kipeydy päivien mittaan, niin uskoisin pääseväni 22 sekunnin pintaan. Ei ole mahdotonta, että aika alkaisi 21:llä, Liukkonen ennakoi.

Liukkosen Suomen ennätys altaanmitalla on 21,58.

Kisajärjestäjät eivät pysty kääntämään uintisuuntaa Espoon altaassa, sillä altaan toisessa päädyssä starttipallit eivät sovellu parauimarien käyttöön. Myötätuuli kuitenkin auttaisi.

– Sarah Sjöströmin maailmanennätys (24,43) on uitu 50 metrin perhosessa aivan älyttömään myötätuuleen Ruotsin mestaruuskilpailuissa, ja ennätys parani silloin puoli sekuntia. Sillä on oikeasti merkitystä, kun pintavesi virtaa kunnon tuulessa, Liukkonen kuvasi.

Uinnissa ei tunneta tuulen takia tilastokelvottomiksi muuttuvia tuloksia, toisin kuin yleisurheilussa. Uintikisat ovat nykyään myös useimmiten sisätiloissa.

Satasella parasta pitkään aikaan

Liukkosen kesän pääkilpailut, Etelä-Korean MM-kilpailujen ratauinnit alkavat 21. heinäkuuta. Jyväskyläläisuimarilla on seuraavalle kuukaudelle vielä tekemistä MM-kunnon virittämiseksi, mutta 50 metrin matkoilla suunta on ollut koko ajan parempi. Meno tuntui lupaavalta jo kesäkuun Mare Nostrum -uinneissa Monacossa, mutta pudotuskisassa startit jäivät kahteen.

Espoossa Liukkonen kilpaili perjantaina 100 metrin vapaauinnissa ja 50 metrin rintauinnissa, jossa ui vain alkuerän. Illalla satasen finaalissa vauhti oli kohdallaan, sillä Liukkonen kellotti parhaan aikansa yli kahteen vuoteen. Matka kulki aikaan 50,14.

– Tämä oli varmaan maksimi, mitä tänään oli mahdollista tulla. Hyvin lähti liikkeelle, mutta viimeinen 25-metrinen oli aika hapokas, Liukkonen kuvasi.

Liukkonen antoi samalla MM-kisoihin näytön 100 metrin vapaauintiin, joten hänellä on mahdollisuus saada toinen sivulaji arvokisoihin. Toinen sivulaji on 50 metrin rintauinti.

MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

19:02
Susijengiä ei lykästänyt EM-karsintojen arvonnassa – "Kovin mahdollinen lohko"
19:00
Panu Johansson on vesitornien taltijoija, joka valmistelee kokeellista elokuvaa taajamien maamerkeistä Tilaajille
18:50
Poroa väistänyt autoilija suistui tieltä Kuusamossa
18:00
Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä: näytteitä Tornionjoella sairastuneista lohista lähtenyt Ruokavirastoon tutkittavaksi – "En usko, että menee kovin kauan, ennen kuin jotakin tiedetään" Tilaajille
17:56
Jokilaaksojen pelastuslaitos muistuttaa metsäpalovaarasta
17:23
Ennennäkemätön tulos Ukrainan vaaleissa: paikallisten odotukset korkealla, mutta presidentin puolueen aikeet ovat epäselvät
17:21
Al-Taee STT:lle: "Se Hussein ei enää ole olemassa" – SDP:n eduskuntaryhmä kuulee kansanedustajaa vasta syyskuussa
127
Oulussa Suomen isoista kaupungeista eniten pyörävarkauksia – "Kannattaa miettiä onko tarvetta tehdä arkisia asioita kalliimmilla maastopyörillä", rikosylikomisario kehottaa
66
Kansanedustajan työ on ylittänyt Jenni Pitkon odotukset – "Meillä on loistava hallitusohjelma"
48
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
47
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
44
Marjabisnes pyörisi kuumana, mutta mustikoita ja lakkoja ei saada metsästä pois riittävästi – Thaipoimijoita tuli Suomeen jälleen liian vähän
31
Sähköverkkoyhtiö Elenia nostaa sähkön siirtohintaa – perusteena sähkönjakelun uudistaminen
30
Mitä ideaa tukisit 35 000 eurolla? – Oululaisia kutsutaan äänestämään kaupungin kehittämisideoista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.
Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on kännipäissään oma itsensä

Just. Miksi se viina on räyhäjuomaa joillekin ja miksi sen vuoksi on eniten avioeroja? Pitäskö se tuleva mies juottaa p... Lue lisää...
Lukija

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image