Anna Sorainen jättää Olym­pia­ko­mi­tean

Urheilu 14.4.2005 15:38 | Päivitetty 14.4.2005 16:02
STT
Anna Sorainen jättää tehtävänsä Suomen olympiakomitean viestintäpäällikkönä. Sorainen tiedotti torstaina tehneensä ratkaisunsa kuluneen viikon tapahtumien ja kannanottojen jälkeen.

Sorainen ryhtyi viime viikolla F1-talli McLarenin ja sen suomalaiskuljettajan Kimi Räikkösen konsultiksi.

Soraisen sivutyöksi aiotusta pestistä nousi kohu. Kansanedustaja Arto Bryggare (sd.) koki, ettei Sorainen voi uskottavasti toimia sekä Olympiakomitean viestintäpäällikkönä että Räikkösen konsulttina.

Tiedotteessaan Sorainen totesi selväksi sen, että tilanne vaatii valintoja.

"Keskustelin ja sovin sivutyöstäni esimiesteni kanssa, tein sopimukseni Kimi Räikkösen kanssa tehtävästä yhteistyöstä näihin neuvotteluihin perustuen ja olen tehtävääni sitoutunut. Tein ratkaisuni sivutoimesta halusta tehdä tärkeää työtä maailmalla näkyvän suomalaisen urheilun ja urheilijan hyväksi ja halusta kehittyä ammatissani. Toisaalta pidin tärkeänä olla kokijana ja näkijänä suomalaisessa olympialiikkeessä", Sorainen kirjoitti.

Pääsihteeri Jouko Purontakanen koki Olympiakomitean ja Soraisen tapahtumasarjan suurimmiksi häviäjiksi.

Purontakanen huomautti, ettei Soraisen tilanteesta keskusteltu keskiviikkona Olympiakomitean hallituksen kokouksessa, koska kokous siirtyi maanantaiksi.

"Tiistaina keskustelimme Annan kanssa pitkään ja totesimme, että näin ei voi jatkua. Hänkin totesi, että asialle on jotain tehtävä. Sovimme, että Annalla on kaksi päivää aikaa kaikessa rauhassa miettiä mitä hän tekee. Hän teki täysin oman ratkaisunsa", Purontakanen kertoi.

Purontakasen mukaan puheenjohtaja Roger Talermo oli tilanteesta tietoinen, mutta Olympiakomitea ei ohjannut Soraisen päätöksentekoa mihinkään suuntaan.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

177
"Sotkun munkkeja" myynyt yrittäjä Vesa Mustakangas: "Tavoitteena oli myydä puhdasta lähiruokaa" – Savilaakson leipomo lopetti munkkien toimituksen
45
Puola ja Unkari pääsivät Suomen EU-kokouksessa helpolla – Suomi ja EU-komissio haluavat tulevaisuudessa sulkea demokratiaa halveksivien maiden rahahanat
36
Sarjakärki oli liian kova Lipolle – pesisleiri ja ilmaiskampanja täyttivät Raksilan lehterit
29
Liikenneministeri Sanna Marin Helsingin Sanomissa: "Tampereen ja Turun tunnin juniin on suhtauduttu aivan liian optimistisesti"
22
Kaakkurissa juostaan portaita ja poljetaan maastossa – Liikuntamaassa riittää treenaajia, vaikka alue ei ole vielä läheskään valmis
20
Qstockin rakentaminen alkaa viikonloppuna – katso kartasta, miten festivaali muuttaa liikennejärjestelyjä
19
The Guardian: Persianlahden tilanne kiristyi dramaattisesti – Pidätetyn brittitankkerin miehistö on nyt Iranissa satamassa ja yhä laivassa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen ja Keski-Suomen maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio ja Tervola.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Vihaan juttutupaa, tai sitten en

87 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hakkaraisen Teuvo on kyllä aika äijä sanon minä

Pienellä paikkakunnalla kykenee toimia vaikka sahayrityksessä ym. ammateissa, mutta miten on toiminta hieman laajemmin k... Lue lisää...
Hakkarainen on äijä,...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

20.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image