Äänestä Pohjois-Pohjanmaan vuoden urheiluseuraa – voita liput ur­hei­lu­gaa­laan

Pohjois-Pohjanmaan urheilugaala järjestetään Lasaretissa 31 tammikuussa. Kuva on vuosi sitten järjestetystä urheilugaalasta. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Urheilu 5.1.2020 19:00
Kaleva

Pohjois-Pohjanmaan urheilugaala palkitsee vuoden 2019 pohjoispohjalaisen urheiluseuran yleisöäänestyksen perusteella.

Voittaja julkistetaan Pohjois-Pohjanmaan urheilugaalassa Lasaretissa 31. tammikuuta. Viimeinen äänestyspäivä on 19. tammikuuta.

Ehdokaslistalla on viisi pohjoispohjalaista urheiluseuraa:


Utajärven Urheilijat

Vuonna 1937 perustettu yleisseura. Seurassa voi harrastaa jääkiekkoa, lentopalloa, hiihtoa, voimanostoa ja yleisurheilua. Pienen pitäjän suuri seura, joka liikuttaa isoa osaa kunnan asukkaista. Järjestää isoja urheilutapahtumia, mm. Rokuan kansalliset hiihdot ja Rokua Geopark maastomaratonin. Toiminnassa painottuu matalan kynnyksen osallistumismahdollisuus.

Pudasjärven Urheilijat

Yli 70 vuotta työtä Pudasjärven nuorison hyväksi. Seuran tavoitteena on edistää pudasjärveläisten liikuntaharrastusta siten, että mahdollisimman moni seuran jäsen harrastaisi kunto-, kilpa-, ja huippu-urheilua edellytystensä ja tarpeidensa mukaisesti. Kilpaurheilua harrastetaan kahdeksassa eri lajissa. Tunnetaan myös Umpihankihiihdon MM-kilpailujen ja kesäpilkkiviikon järjestäjänä.

Haukiputaan Pallo

Yli tuhannen jäsenen ja noin kolmenkymmenen joukkueen jalkapalloseura. Rekisteröityjä pelaajia lähes 800, valmentajia yli 50. Kehittää seuransa toimintaa esimerkiksi Palloliiton laatujärjestelmällä. Omistaa oman jalkapallohallin, joka valmistuessaan vuonna 1998 oli Pohjois-Suomen ensimmäinen urheiluseuran rakentama jalkapallohalli.

Oulun Uinti 1906

Yli satavuotias uimaseura. Uinnin huippu-urheiluseura, joka mahdollistaa urheilijan menestymisen myös kansainvälisellä tasolla. Järjestää uimakoulutoimintaa ja on seura, jossa on mukava harrastaa. Kehittää toimintaansa aktiivisesti ja saavutti kolmantena seurana ja ensimmäisenä uintiseurana Suomen Olympiakomitean Tähtiseura-ohjelman kaikki kolme tähteä.

Oulun Miekkailuseura

2000-luvun alussa perustettu miekkailun erikoisseura. Oulun Miekkailuseura on lasten ja nuorten Tähtiseura, jossa harrastetaan ja kilpaillaan urheilumiekkailua ammattivalmennuksessa. Seura on yksi lajin kärkiseuroista Suomessa. Harrastajia pyörätuolimiekkailusta ja 6-vuotiaista ikäihmisiin.

 
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (29)

"Före" teki juniori- ja edusjoukkue- tasolla työtä, rohkeasti ja ennakkoluulottomasti. Perustettiin 1976, myöhemmin vaihtui Kiekko-Ouluksi. Sen ajan seura jossa pyrittiin tarjoamaan jääkiekko harrastusta kohtuu kustannuksin kaiken tasoisille persoonallisille pelaajille. Oli myös ponnahduslauta muutamille pojille jotka eivät mahtuneet paikalliseen suurseuraan ja mikä tärkeintä monista pojista tuli upeita perheellisiä monen alan työssäkäyviä huippu isiä. Kiitokset kymmeniä vuosia töitä tehneille ja osa jopa terveytensäkin menettäneille seura ihmisille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun uimassura ja OU-73 yhdistyivät ja seuran nimeksi tuli Oulun uinti 1907.
Näin ollen on väärin sanoa että seura on yli 100v.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turhaan niuhotat. Sauren porukka ei kantanut, kun proffan tytöstä ei tullutkaan huippua. Oulun Uimaseura, meikäpojan seura (noin 50 SM-mitalia nuorena ja vanhana) on perustettu 1906.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näitähän riittää Oulun(-kin) seudulla;

Oulu Triathlon Club ry (OTC) perustettiin vuonna 1989 edistämään ja tukemaan urheilijoiden triathlonharrastusta tarjoamalla harjoitus- ja kilpailumahdollisuuksia Oulussa.

Vuonna 2009 seuran toimintaa laajennettiin pyöräilyn puolelle nimen muuttuessa paremmin tilannetta kuvaavaksi Oulu Triathlon & Cycling ry:ksi (OTC) lyhenteen pysyessä perinteitä kunnioittaen muuttumattomana.

2010 -luvulla on seuran jäsenmäärä on kasvanut ollen 2017 noin 350 henkilöä. Seuraan kuuluu niin nuoria lupauksia kuin vanhoja konkareitakin harrastajista huippu-urheilijoihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ei ole yhtään Autourheilu-/Moottoriurheiluseuraa listalla ? Ei kaikki välitä törkyurheilusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miekkailuseuralla yksilölajin Olympiaurheilija Pekingistä 2008 valmentajana, hyvin tehty kun lajista ei ollut tietoakaan minulla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän kaikissa näissä ehdokasseuroissa ja sadoissa muissakin tehdä arvokasta työtä eri ikäisten hyvinvoinnille. Hienoa että äänestyksellä muistutetaan urheiluseurojen merkitystä lajista riippumatta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suoraan sanottuna gaala on pahan sortin vitsi...katsokaapa aiemmin palkittuja...paljon Pop-Li -kytköksiä. Olisi mielenkiintoista nähdä ehdolle valittujen tai itse sinne asettautuneiden hyvää työtä tekevien seurojen em. kytkökset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

HauPa kasvattaa satoja nuoria joka ikäluokassa, kukin saa valita tavoitteleeko huippua vai harrastaako. Myös erityisryhmät huomioitu. Lisäksi uusinpana seurayhteistyö alueen muiden seurojen kanssa (ONS, Ajax, Tervarit, Limingan PaKa) tuo keskinäisen kilvoittelun rinnalle yksilökeskeisempää ja selkeämpää kehityspolkua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ansioutuneet seurat ehdokkaina. Vihdoinkin kiekkoseurat ovat ulkona vuoden kisasta. Suomessa keskitytään liikaa uutisoinnissa jääkiekkoiluun. Urheilulajeja on useita. Jääkiekko kehittää hyvin penkkiurheilua. Liikuntaharrastuksia pitää kehittää ja niihin kannustaa kaiken ikäisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ties kuin monta jäi vaille ehdokkuuta mutta näillä mennään joten pulinat pois ja äänestämään :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minusta Oulun Judoseura olisi ansainnut ehdokkuuden. Ovat ottaneet ohjelmaansa myös erityisryhmille tarkoitetun judon ja se on todella hieno asia!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

UU: ” Järjestää isoja urheilutapahtumia, mm. Rokuan kansalliset hiihdot ja Rokua Geopark maastomaratonin. Toiminnassa painottuu matalan kynnyksen osallistumismahdollisuus.”
Milloinkahan tämä UU on viimeksi järjestänyt maastomaratonin? No...äänestäjäthän ne päättää voittajan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaa mietin. Eikös siellä Utajärven Rokualla isoimmat urheilutapahtumat kuten maastomaratonin ole järjestänyt jo monta vuotta oululainen urheiluseura eikä UU ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (29)

Uutisvirta

12:01
Syyttäjä vaatii rangaistusta yhdelle henkilölle Turussa 17 vuotta sitten tapahtuneesta arvokuljetusauton ryöstöyrityksestä
11:50
Koira jäi pulaan veden ympäröimälle jäälautalle Kalajoella – oli jäätynyt tassuistaan lauttaan kiinni
11:23
Korkeakoulujen kevään yhteishakussa ennätysmäärä hakijoita – haettavina vieraskieliset ja Taideyliopiston koulutukset
11:19
Oululaista äijäbalettia ja ilmakitaransoittoa on luvassa Talent Suomi -ohjelman aloitusjaksossa
11:12
Suomen Tieyhdistys kannustaa hakemaan avustuksia yksityisteiden perusparannuksiin – rahoitustilanne parempi kuin vuosiin, yhdistys sanoo
10:58
Lumo-valofestivaali avaa teoshakunsa vuodelle 2020
10:51
ELY-keskus rahoitti hankkeita Pohjois-Suomessa reilulla 28 miljoonalla – Pohjois-Pohjanmaalla rahoituksen määrä laski huomattavasti
99
Metsäteollisuuden laaja kolmeviikkoinen lakko alkoi – alan tuotanto pysähtyy lähes kokonaan Suomessa
58
Lakko pysäyttää työt mekaanisessa metsäteollisuudessa, pelkästään Pyhännällä lakon piirissä on noin 140 työntekijää
9
Metsäteollisuus vastaa lakkoon kolmen päivän työsululla, sovintoa haetaan valtakunnansovittelijan toimistolla
9
Metsänomistajille on suunnitteilla ensimmäinen valtiontuki täysin ja ainoastaan ilmastolähtökohdista – kompensaatioiden taustalla hiilinielujen vahvistaminen
8
Pysähtyvätkö paperitehtaat ja seisahtuvatko sellutehtaat? Metsäteollisuuden sovittelusta ei ole tihkunut tietoja, lakko uhkaa alkaa keskiyöllä
8
Ylen MOT-ohjelma: Veikkaus jätti kilpailuttamatta kymmenien miljoonien sopimuksen – lakitoimiston arvio sopimusmuutoksen laittomuudesta ohitettiin
7
Jalkansa loukannut joutsen huolettaa oululaisia – lintu kököttänyt Raatissa jään päällä pakkasessa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan keski- ja itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen ja Kainuun maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Kuusamon, Taivalkosken ja Pudasjärven kuntia sekä Enontekiön kunnassa jäätävän tihkusateen ja lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

212 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pulut kaupan edustalla

Näät heti siinä Lidlien pihalla. Heille se mättö käy, kun eivät ole parempaan tottuneet. Lue lisää...
ASIAKAS KUNNAN TASO

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image