Pääkirjoitus: Asun­to­kau­pan krii­si­vai­he sekä lyö että hellii

Kouluruoka: Oulun kou­luis­sa tar­jot­tu oudon ha­jui­nen jau­he­li­ha­keit­to tut­ki­taan la­bo­ra­to­rios­sa

ADHD: Oulussa ke­hi­tet­tiin peli, joka voi jopa pal­jas­taa lapsen ADHD:n

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kolumni
Tilaajille

Urheilu suolla ja taide suolla hei­jas­ta­vat suo­suh­teen muu­tos­ta - suo­ma­lais­ten kä­si­tyk­siä suosta sel­vi­te­tään Itä-Suo­men yli­opis­tos­sa

Riehakkaissa suourheilutapahtumissa sysätään hetkeksi arki syrjään ja heittäydytään nivusia ja kainaloita myöten allikoiden syleilyyn, kirjoittaa Kirsi Laurén.


Mitä sinulle tulee ensimmäisenä mieleen suopotkupallosta? ”Rakkaus”, toteaa eräs intohimoinen suopotkupalloilija. Syrjäisten soiden turpeiset ja upottavat pelikentät ovat jo vuosikymmeniä vetäneet puoleensa innokkaita suopotkupallon, -lentiksen ja -sählyn pelaajia. Vuotuiset suourheilukisat ovatkin vakiinnuttaneet asemansa Suomen kesätapahtumien joukossa. Suolla pelattaville joukkuelajeille sydämensä menettäneille ne merkitsevät usein kesän kohokohtaa, jolloin kokoonnutaan ystävä- ja kaveriporukoissa ilakoimaan. Tärkeintä on yhdessäolo. Miksi juuri suolla?

Suokulttuurimme on saanut uusia muotoja erityisesti 2000-luvulla. Riehakkaissa suourheilutapahtumissa sysätään hetkeksi arki syrjään ja heittäydytään nivusia ja kainaloita myöten allikoiden syleilyyn. Karnevalistiseen kisahenkeen kuuluvat rapaisuus, nauru ja sopiva määrä kilpailuhenkeä. Turhan vakavuuden voi unohtaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.