Ura­koin­nis­ta laiha saalis – OLS summasi hek­ti­ses­tä Suomen cupin vii­kon­lo­pus­taan vain pisteen

Neljä tunnin mittaista ottelua runsaan vuorokauden sisään urakoineen OLS:n viikonlopun saldo ei nostattanut keltapaitojen leirissä hurraa-huutoja.

OLS:n maalivahti Jere Penttilä oli joukkueensa parhaimmistoa viikonloppuna Raksilassa.
OLS:n maalivahti Jere Penttilä oli joukkueensa parhaimmistoa viikonloppuna Raksilassa.
Kuva: Pekka Peura

Neljä tunnin mittaista ottelua runsaan vuorokauden sisään urakoineen OLS:n viikonlopun saldo ei nostattanut keltapaitojen leirissä hurraa-huutoja.

JPS:lle (3–4), HIFK:lle (2–6) ja Akillekselle (2–11) taipunut Suomen cupin turnausisäntä haki sunnuntain päätöspelistä LRK Torniota vastaan harjoituskauden avausvoittoaan. 2–2-tulokseen päättyneestä jumbofinaalista irronnut piste jäi laihaksi lohduksi.

– Odotusarvo oli, että pystyisimme pelaamaan Suomen cupissa voitoista, mutta näin oli vain LRK-ottelussa, OLS-luotsi Samuli Koivuniemi totesi.

– Nuorelle joukkueelle olisi suonut voiton päätöspelistä, se olisi keventänyt vähän henkistä kuormaa. Todellisen tasomme yllä on aika suuria kysymysmerkkejä. Onneksi tässä on kolmisen viikkoa aikaa kaivaa se esiin ennen liigan alkua.

Vaisusta tuloskattauksesta huolimatta OLS:n viikonloppuun mahtui myös valonpilkahduksia. Joukkue voi edelleen luottaa Eemi Dolkin (turnaustehot 4+3) pelinteko-osaamiseen.

Välivuoden jälkeen paluun OLS-nuttuun tehnyt Juho Airaksinen toi puolestaan jämäkkyyttä oululaisten alakertaan.

– Puolustuspeli parani turnauksen edetessä. Hyökkäyspeli ei ole vielä valmista, mutta se on silti jo nyt monipuolisempaa kuin kahdella edelliskaudella.

Harjoituskauden aikana monien haasteiden kanssa paininut OLS koki elo-syyskuun taitteessa kaksi valtavaa menetystä.

Ensin maajoukkuelibero Ilari Moisala tarttui Tukholman AIK:n tarjoukseen. Pari viikkoa myöhemmin maan ykköstorjujiin lukeutuva Pertti Virtanen siirtyi niin ikään Ruotsin pääsarjassa pelaavaan Bollnäsiin.

– Kun ilmoitus poikien lähdöstä tuli, se näkyi hetkellisesti joukkueen tunnelmassa. Enää se ei paista läpi millään tavalla, sillä asia käsiteltiin heti joukkueen sisällä.

Virtaselta ykkösvahdin paikan perinyt Jere Penttilä torjui viikonlopun kaikki neljä ottelua.

– Penttilä pelasi todella miehekkäästi. Emme tule kaatumaan maalivahtipeliin.

Oulun-lohkon voiton puhtaalla pelillä vieneen Akilleksen finaalivastus selviää tulevana viikonloppuna, kun toinen alkulohko pelataan Varkaudessa.