Uk­ko­hal­la ja Rus­ko­tun­tu­ri osak­kaik­si tam­pe­re­lai­seen Mus­ta­vuo­ren las­ket­te­lu­kes­kuk­seen – samalla kau­si­kort­ti­yh­teis­työ laa­je­nee

Laskettelukeskusten tavoitteena on luoda suurin yhteiskausikorttiketju, kun Ruskotunturin ja Ukkohallan kausikorttiyhteistyö laajenee myös Tampereelle.

Ruskotunturi lähtee osakkaaksi tamperelaiseen Mustavuoren laskettelukeskukseen.
Ruskotunturi lähtee osakkaaksi tamperelaiseen Mustavuoren laskettelukeskukseen.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Oululainen Ruskotunturi ja Hyrynsalmella toimiva Ukkohalla lähtevät osakkaiksi tamperelaiseen Mustavuoren laskettelukeskukseen.

Samalla kolme laskettelukeskusta ryhtyy kausikorttiyhteistyöhön. Aiemmin Ruskotunturi ja Ukkohalla ovat myyneet yhteisiä kausikortteja.

Ukkohalla Oy:n toimitusjohtaja Kimmo Kyhälä sanoo, että laskettelukeskuksilla on tarkoitus hakea vielä 1–2 yhteistyökumppania kausikorttiketjuun.

– Olemme innostuneita uudesta yhteistyökumppanistamme ja sen tuomista mahdollisuuksista luoda Suomen mittakaavassa suurin yhteiskausikorttiketju.
Uskomme, että yhdistämällä voimamme saamme rakennettua laskettelun harrastajille uusia mielenkiintoisia kokonaisuuksia ja murrettua myyttiä laskettelusta kalliina harrastuksena, Kyhälä kommentoi.

Mustavuoren perinteinen laskettelukeskus on rakennettu vuonna 1967. Mustavuori Oy voitti Tampereen kaupungin järjestämän kilpailutuksen rinnetoiminnan järjestämisestä.

Mustavuori Oy:n tavoitteena on avata rinnekausi ensimmäisten joukossa Etelä-Suomessa. Sen omistajiin kuuluvat myös tamperelaiset lasketteluseurat Telemark Team Örn, Tampereen Slalomseura ja Tatra Snowboarding.

– Tulemme panostamaan merkittävästi rinnealueen kehittämiseen. Tulevalle kaudelle investoidaan muun muassa lumetusjärjestelmään, led-valaistukseen, lastenrinteeseen ja -hissiin, uudistettuun park-rinteeseen, sekä pitkään perherinteeseen, yhtiö kertoo tiedotteessa.