vastaa kyselyyn: Tuetko työn­te­ki­jä­jär­jes­tö­jen mie­len­il­mauk­sia ja lak­ko­ja?

Liikenne: Testaa Kalevan vi­sal­la, pär­jäi­sit­kö Oulun han­ka­lim­mis­sa ris­teyk­sis­sä

Jääkiekko: Miksei Saku Mäen­alas­ta pääs­tet­ty NHL-lei­ril­le?

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Uhkaava tu­li­pa­lo Orit­ka­rin ter­mi­naa­lis­sa Oulussa - tuli syttyi ja­ke­lu­au­tos­ta ra­ken­nuk­sen seinään

Jakeluauto syttyi tuleen Oulun Oritkarissa sijaitsevassa terminaalissa varhain tiistaiaamuna, kerrotaan Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta.

Jakeluauto syttyi tuleen Oulun Oritkarissa sijaitsevassa terminaalissa varhain tiistaiaamuna, kerrotaan Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta.

Tuli levisi myös vieressä olleeseen jakeluautoon sekä läheisen terminaalirakennuksen seinään. Kukaan ei loukkaantunut palosta.

Päivystävä palomestari Jarno Soisalo sanoo, että tapauksessa oli ison palon ainekset. Henkilökunnan tekemä alkusammutus oli kuitenkin ratkaisevassa roolissa siinä, että palo ei levinnyt laajemmalle. Rakennuksen seinässä oli vesipaloposti, jonka avulla paloa alkusammutettiin.

Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi rakenteiden ja ajoneuvon jälkisammutus.

– Rakennuksen ulkoverhoilua paloi vähän. Seinää jouduttiin purkamaan, jotta voitiin varmistua, ettei palo ole levinnyt, Soisalo sanoo.

Palo oli saanut todennäköisesti alkunsa ajoneuvon perälautanostimen moottorista. Kumpikin ajoneuvo vaurioitui jonkin verran palossa.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Oritkariin kello viiden aikaan. Soisalon mukaan jälkisammutustyöt ovat ohi noin kello seitsemän aikaan.

Otsikkoa muokattu 6.28. Ajoneuvossa oli kyse jakeluautosta.