Uefa siirsi kaikki ke­sä­kuun jal­ka­pal­lo­maa­ot­te­lut – tans­ka­lais­tie­don mukaan naisten EM-ki­sat lykätty vuo­del­la

Mediatieto: Mestarien liigan finaalit pelataan heinä-elokuussa.

Mediatieto: Mestarien liigan finaalit pelataan heinä-elokuussa.

Euroopan jalkapalloliitto Uefan jäsenliittojensa kanssa keskiviikkona pitämässä etäkokouksessa linjattiin, että kesäkuussa pelattavaksi aiotut miesten ja naisten maajoukkuepelit siirretään myöhempään ajankohtaan koronaviruksen takia.

–  Tähän sisältyvät pudotuspeliottelut (vuodelle 2021 siirrettyyn) miesten EM-turnaukseen ja karsintaottelut naisten EM-turnaukseen 2021, Uefa tiedotti.

–  Kaikki muut ottelut, mukaan lukien maaottelut, pysyvät siirrettynä kunnes toisin ilmoitetaan.

Suomen miesten maajoukkueelta Huuhkajilta siirrettiin maaliskuun lopun Puola- ja Ranska-vierasottelut myöhempään, kun pandemia oli roihahtamassa Euroopassa. Suomelle historiallinen miesten EM-lopputurnaus siirrettiin ensi vuoden kesään. Tämän vuoden kesäkuussa ohjelmassa olivat alun perin ottelut Ruotsia vastaan Solnassa ja Viroa vastaan Tampereella.

Naisten maajoukkueen piti pelata kesäkuussa EM-karsintaa Skotlantia vastaan Helsingissä. Tanskan jalkapalloliitto julisti keskiviikkona, että naisten EM-lopputurnaus siirtyy ensi vuodesta vuoteen 2022. Uefa ei asiaa vahvistanut, mutta ihme ei siirto ole: ensi vuoden kesään on jo tungettu niin miesten EM-turnaus kuin Tokion kesäolympialaisetkin.

Myös alle 21-vuotiaiden miesten EM-turnaus on Tanskan liiton mukaan siirretty vuodella eli kesään 2022.

–  Ideaalitilanteessa niin naisten kuin alle 21-vuotiaiden miesten EM:t olisi pelattu suunnitellusti. Kokonaisuutta ajatellen naisten jalkapallolle on kuitenkin parempi saada enemmän tilaa ja enemmän huomiota kesällä 2022, Tanskan jalkapalloliiton pääsihteeri Jakob Jensen sanoi.

Kokonaan peruttiin alle 19-vuotiaiden tyttöjen sekä alle 17-vuotiaiden poikien EM-lopputurnaukset, ja näin myös maalis-huhtikuulle alun perin suunnitellut Suomen pelit ikäluokkien EM-jatkokarsintaturnauksissa jäävät pelaamatta. Heinäkuulle merkitty alle 19-vuotiaiden poikien EM-turnaus pyritään pelaamaan myöhemmin, samoin toukokuinen alle 17-vuotiaiden tyttöjen EM.

Parin-kolmen viikon päästä lisää

Koronaviruspandemia on keskeyttänyt eurooppalaisen seurajoukkuejalkapallon, eikä maanosan suurliigojen kausien pelaamisesta ole vielä mitään varmuutta. Uefa on aiemmin ilmoittanut tähtäävänsä kaikkien sarjojen päättämiseen viimeistään kesäkuun lopulla, ja vaikka tuo vaikuttaakin varsin kunnianhimoiselta, saa kaaoksessa oleva kalenteri toki liikkumavaraa Uefan siivottua kesäkuulta maaottelut.

Myös maanosan seurajoukkuekilpailut eli Mestarien liiga ja Eurooppa-liiga ovat epävarmassa tilassa. Ne ovat Uefan mukaan "siirretyt kunnes toisin ilmoitetaan".

Saksalainen tv-kanava ZDF kuitenkin kertoi keskiviikkona, että miesten ja naisten Mestarien liigan finaalit sekä Eurooppa-liigan loppuottelu pelataan heinä-elokuussa ja ilman yleisöä.

Miesten Mestarien liigan finaalin on tähän saakka ollut määrä olla 30.  toukokuuta Istanbulissa ja naisten Wienissä 24.  toukokuuta. Eurooppa-liigan loppuottelun alkuperäiseksi päiväksi on merkitty 27.  toukokuuta.

Seuraava vastaava kokous Uefan ja jäsenliittojen kesken järjestetään 2–3 viikon kuluttua, kertoi Palloliitto.