Tyt­tö­jen talo todisti tar­peel­li­suu­ten­sa

Hämärissä huoneissa vanhan puutalon yläkerrassa on lämmintä ja tunnelmallista. Kynttilät palavat, ja koristeltu joulukuusi seisoo jo olohuoneessa. Nuorten naisten?-?tai siis tyttöjen ryhmä?-?juttelee ja nauraa iloisesti kutimet käsissään sohvalla.

Tyttöjen talo on osoittanut tarpeellisuutensa Oulussa.
Tyttöjen talo on osoittanut tarpeellisuutensa Oulussa.

Hämärissä huoneissa vanhan puutalon yläkerrassa on lämmintä ja tunnelmallista. Kynttilät palavat, ja koristeltu joulukuusi seisoo jo olohuoneessa. Nuorten naisten?-?tai siis tyttöjen ryhmä?-?juttelee ja nauraa iloisesti kutimet käsissään sohvalla. Kolme vuotta Oulussa toimineessa Tyttöjen talossa pidetään avoimien ovien päivää, ja kävijöitä riittää.

"Meidän ei ole tarvinnut mainostaa pitkään aikaan itseämme. Uusia tyttöjä tulee viikoittain. Puskaradio toimii tehokkaasti: tytöt kertovat aina toisille tästä paikasta", sanoo Tyttöjen talon johtaja Eija Pietilä.

Tyttöjen talon lähtökohta on antaa aikuisen mallia ja tuottaa ystäviä murrosiän ahdistuksessa tai yksinäisyydessä kamppaileville nuorille tytöille ja naisille. Moni tulee muuten vain hakemaan uusia kokemuksia talosta.

Lue lisää maanantain Kalevasta!