Kesähelmi: Pe­rä­me­ren saa­ris­toon pääsee ke­sä­ret­kel­le ve­neel­lä

Juhannuksen lehti: Lue ju­han­nuk­sen nä­köis­leh­ti täältä

Tytti Tup­pu­rai­nen va­lit­tiin edus­kun­nan nais­ver­kos­ton pu­heen­joh­ta­jak­si – "Kii­rei­sin asia: lap­si­avio­liit­to­jen lo­pet­ta­mi­nen Suo­mes­sa"

Eduskunnan naisverkosto on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen kansanedustaja Tytti Tuppuraisen (sd.). Oulun vaalipiiristä.

Tytti Tuppurainen.
Tytti Tuppurainen.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Eduskunnan naisverkosto on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen kansanedustaja Tytti Tuppuraisen (sd.). Oulun vaalipiiristä. Naisverkoston varapuheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Sari Tanus (kd.).

Tytti Tuppurainen pitää tärkeänä, ettei tasa-arvotyö taannu. 

- Hoivavastuu jakautuu epätasaisesti miesten ja naisten välillä, mikä syventää tasa-arvokuilua. Naisille lankeaa kaksinkertainen työtaakka, joka rasittaa naisten ansiokehitystä ja johtaa myöhemmin alempaan eläketasoon. Tänä päivänä kaikkein köyhimmät vanhuuseläkkeensaajat ovat naisia, joilta työtä ei ole elämästä puuttunut, Tuppurainen huomauttaa.

Tuppuraisen mukaan kiireisin hoidettava epäkohta on lapsiavioliittojen lopettaminen Suomessa.

– On käsittämätöntä, että alle 18-vuotiaat voivat Suomessa solmia avioliiton, vaikka heillä ei muuten ole vielä oikeustoimikelpoisuutta. Pahimmillaan kyse on seksuaalisen hyväksikäytön suojaikärajan alittavista lapsista. Lähes aina kyse on tytöistä, joiden pitäisi vielä jatkaa lapsuuttaan ja nuoruuttaan, Tuppurainen sanoo.

Naisverkosto kokoaa naiskansanedustajat yli puoluerajojen keskustelemaan erityisesti naisia koskettavista poliittisista kysymyksistä. 

Naisverkoston puheenjohtajuudet kiertävät vuosittain eduskuntaryhmältä toiselle.