Pääkirjoitus

Työttömiksi jäävien tukipalvelut viritettävä heti valmiiksi

Stora Enso kertoi huonoja ja hyviä uutisia Oulussa. Lähes 400 menettää työpaikkansa, mutta yhtiö investoi Nuottasaareen 350 miljoonaa euroa.

Metsäyhtiö Stora Enso on ilmoittanut odotetusti irtisanovansa 365 henkilöä Oulun Nuottasaaren tehtaalta ja lakkauttaa kannattamattomaksi käyneen paperikoneensa ensi vuoden aikana. Arkistokuva.
Metsäyhtiö Stora Enso on ilmoittanut odotetusti irtisanovansa 365 henkilöä Oulun Nuottasaaren tehtaalta ja lakkauttaa kannattamattomaksi käyneen paperikoneensa ensi vuoden aikana. Arkistokuva.
Kuva: Torvinen Maiju

Stora Enso kertoi huonoja ja hyviä uutisia Oulussa. Lähes 400 menettää työpaikkansa, mutta yhtiö investoi Nuottasaareen 350 miljoonaa euroa. Paperikoneen muuttaminen pakkauskartonkilinjaksi on satsaus tulevaisuuteen.

Metsäyhtiö Stora Enso on ilmoittanut odotetusti irtisanovansa 365 henkilöä Oulun Nuottasaaren tehtaalta ja lakkauttaa kannattamattomaksi käyneen paperikoneensa ensi vuoden aikana.

Kolikon toinen puoli on onneksi kiiltävämpi. Stora Enso kertoi yt-viestin yhteydessä päätöksestään investoida Nuottasaaren paperitehtaaseen noin 350 miljoonaa euroa. Yhtiö muuttaa paperitehtaan pakkauskartonkia eli kraftlaineria valmistavaksi yksiköksi.

Investointi kertoo yhtiön uskosta Oulun tehtaan mahdollisuuksiin varsinkin viennissä.

Tuotantosuunnan muutos kasvattaa puunkulutusta puolella miljoonalla kuutiolla. Noin 2,4 miljoonaan kuutiota puuta aiotaan hankkia yksityisiltä omistajilta Pohjois-Suomesta.

Yhtiö hakee tuotantomuutoksella varmempaa otetta muuttuvilta kansainvälisiltä markkinoilta. Ekologiselle pakkausmateriaalille on maailmalla enemmän menekkiä kuin päällystetylle hienopaperille, josta on ylitarjontaa. Pelkästään elintarviketeollisuuden pakkaustarve on kasvussa, ja siinä kilpailussa suomalaisten kannattaa olla mukana.

Aaltopahvin tuotanto muunnetulla koneella käynnistyy yhtiön ilmoituksen mukaan jo ensi vuoden loppuun mennessä.

Uusittu linja ei kuitenkaan työllistä lähellekään yhtä paljon väkeä kuin lakkautettava. Tehtaalle jää 180 työntekijää.

Tästä syystä nopeat jatkotoimet ovat nyt tarpeen irtisanotuille työntekijöille. Stora Enso on ilmoittanut tarjoavansa lukuisia tukitoimia, mutta vastuuta sälyttyy myös Oulun kaupungille.

Oulun on käärittävä hihat aivan samalla tavalla kuin Nokian tapauksessa kahdeksisen vuotta sitten. Tuolloin maan hallitus nimesi Oulun äkillisen rakennemuutoksen alueeksi ja sopeuttamistoiminta alkoi heti.

Oikein suunnatulla työvoima- ja koulutuspolitiikalla Oulun seutu selvisi Nokia-katastrofista jopa yllättävän hyvin.

Vaikka paperitehtaalta sanotaan irti vähemmän väkeä kuin teknologiajätti Nokialta aikoinaan, kerrannaisvaikutukset ovat lähes yhtä tuntuvat talousalueella.

Stora Enson paperidivisioonan johtaja Kati ter Horst sanoo Kalevassa, että yhtiö tarjoaa taloudellista tukea niille työntekijöille, jotka haluavat perustaa oman yrityksen. Ajatus on kannatettava, mutta ei välttämättä realistinen tai ainakaan pikaisesti tepsivä.

Kovin moni paperikone 6:n työntekijä tuskin pystyy ilman perinpohjaista uudelleen koulutusta perustamaan Nokian teknologiaosaajien tavoin omia start up -yrityksiä ja markkinoimaan niitä. Nokialta lähteneille räätälöidyt tukimallit eivät sovellu Stora Enson väelle.

Stora Ensolta irtisanottavat ovat parhaassa työiässä. Vain viidesosa irtisanomisista voidaan pehmentää eläkejärjestelyillä. Siksi kaikki tukipalvelut viritettävä valmiiksi. Ihmiset tarvitsevat täsmällistä, omaan työuraansa liittyvää uudelleensijoittumisohjausta ja työllistymisvalmennusta.