Parkkipaikat: Ko­ko­sim­me Oulun park­ki­hal­lit kar­tal­le ja sel­vi­tim­me, mitä pit­kä­ai­kai­nen py­sä­köin­ti maksaa

Kolumni: Kas­vaa­ko Teams-opis­ke­li­jois­ta it­se­op­pi­nei­ta hui­ja­rei­ta?

Luitko jo tämän: Täh­ti­tor­nin kah­vi­lan tu­ki­muu­ri on vaa­ras­sa sortua

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Kolumni
Tilaajille

Työ­pai­koil­la on tärkeää pa­nos­taa työn­te­ki­jöi­den hy­vin­voin­tiin ja arvojen nä­ky­mi­seen ar­jes­sa, ja ilah­dut­ta­van moni yritys tämän jo ym­mär­tää

Tällä viikolla vietimme itsenäisyyspäivää. Itsenäisyytemme arvo on kirkastunut meille entisestään kuluneen vuoden aikana.

Moni on palannut viime aikoina perusarvojen äärelle. Perinteiset arvot, koti, uskonto ja isänmaa, ovat tulleet useille meistä aiempaa läheisemmiksi. On onni elää ja kasvaa, opiskella, tehdä työtä ja viettää vapaa-aikaa vapaassa isänmaassa.

Olen viime aikoina osallistunut moniin arvokeskusteluihin yritysmaailmassakin. Yhä useammat yritykset ja yritysjohtajat ovat osoittaneet kiinnostustaan tähän aihepiiriin – syystäkin. Ei ole yhdentekevää, millaisella perustuksella talo seisoo.

Arvojen rinnalla yrityksissä puhutaan, enemmän kuin koskaan, vastuullisuudesta. Vastuullisesti toimivat omistajat ja yrittäjät näkevät yritykset keskeisesti yhteiskunnallisina toimijoina, ihmisten ja elinympäristömme hyvinvoinnin ylläpitäjinä.

Vastuullisuudessa erityisesti sosiaalinen ulottuvuus on nyt tapetilla. Ilahduttavan monet yritykset ovat tunnistaneet, että työntekijöiden kokonaisvaltainen hyvinvointi ja eri elämäntilanteita ymmärtävä johtaminen on välttämätöntä. Se on myös aito kilpailutekijä työmarkkinoilla.

Työntekijöinä haluamme olla töissä työpaikoissa, jotka säteilevät hyviä asioita ympärilleen ja sopivat omaan arvomaailmaamme. Ohjaavana on monesti ajatus, että työn ja yritystoiminnan kautta halutaan tehdä jotain aidosti merkityksellistä.

"Kirjoitettujen arvojen ja elävän elämän tulee olla tasapainossa."

Sosiaalisesti vastuullinen yritys siis kiinnostaa potentiaalisia työntekijöitä, mutta se myös kerää arvostusta asiakkailta ja sijoittajilta.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.