Pääkirjoitus: Ei laak­soa, ei kuk­ku­laa – vaa­ka­suo­ra ta­lou­den kas­vu­käy­rä lisää sääs­tö­pai­nei­ta

Luitko jo tämän: Ase­ma­kaa­vois­ta va­li­tuk­set menevät Oulussa läpi ää­rim­mäi­sen harvoin

Kalevan vaalivartti: Se­bas­tian Tynk­ky­sen so­me­tai­dot ja tapaus Mikko Kärnä

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Kaleva Digi + Lehti 2 kk 59,90 euroa

Työl­li­syys­as­te on noussut syksyn aikana - ylitti 70 pro­sen­tin rajan

Reipas talouskasvu on tuonut myös työpaikkoja, sillä työllisyysaste on noussut syksyn aikana.

Reipas talouskasvu on tuonut myös työpaikkoja, sillä työllisyysaste on noussut syksyn aikana. Tilastokeskuksen mukaan työllisyysasteen kausi- ja satunnaisvaihtelusta tasoitettu trendi oli marraskuussa 70,4 prosentissa, mikä on prosenttiyksikön korkeampi luku kuin kaksi kuukautta aiemmin syyskuussa.

Kausivaihtelua aiheuttavat varsinkin kesätyöt ja kausiluontoiset työt esimerkiksi maataloudessa, rakentamisessa ja matkailussa, kertoo Tilastokeskus.

Hallitus on ilmoittanut tavoittelevansa työllisyysasteen nostamista 72 prosenttiin.

Työllisyyden myönteinen kehitys jatkui myös Pohjois-Pohjanmaalla marraskuussa. Kuukauden lopussa työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 11,7 prosenttia. Työttömyystilanne parani lähes kaikissa maakunnan kunnissa.

Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto alueella oli marraskuun lopussa lomautetut mukaan lukien 21 800 työtöntä työnhakijaa. Se on 3 900 henkilöä vähemmän kuin viime vuoden marraskuussa.

Myös Kainuussa työttömyys on alhaisemmalla tasolla kuin vuosi sitten. Kainuussa oli marraskuun lopussa 4 040 työntöntä työnhakijaa. Se on 12,2 prosentti maakunnan työvoimasta.