Tuuli tui­ver­si tu­los­ta­soa alas Bir­ming­ha­min Ti­mant­ti­lii­gas­sa –  Ric­hards­son debytoi uransa kol­man­nek­si par­haal­la es­te­ajal­la

Camilla Richardssonin ensiesiintyminen yleisurheilun Timanttiliigassa päättyi naisten 3 000 metrin estejuoksun 12. sijaan ja uran kolmanneksi parhaaseen tulokseen.

Vasa IS:n juoksijan ensi viikonlopun Ruotsi-ottelun ohjelmassa myös 5 000 metriä

Camilla Richardssonin ensiesiintyminen yleisurheilun Timanttiliigassa päättyi naisten 3 000 metrin estejuoksun 12. sijaan ja uran kolmanneksi parhaaseen tulokseen. Richardsson riensi sunnuntaina Birminghamissa aikaan 9.39,85. Se jää reilut neljä sekuntia hänen heinäkuussa Joensuussa juoksemastaan ennätyksestä 9.35,27.

–  Ei mikään huippujuoksu, mutta siistiä, että pystyin suhteellisen lähelle omaa ennätystä tällaisissa kisoissa, Richardsson summasi Urheiluliiton tiedotteessa.

Kisan voittoon ylsi matkan maailmanennätysnainen Kenian Beatrice Chepkoech ajalla 9.05,55. Toiseksi ehti Chepkoechin maannainen Celliphine Chepteek Chespol (9.06,76) ja kolmanneksi Bahrainin Winfred Mutile Yavi (9.07,23). Suomen MM-kisajoukkueeseen Dohaan jo valittu Richardsson oli kisan viidenneksi paras eurooppalainen.

–  Kaikki lähtivät aika kovaa, ajattelin, että lähden mukaan ja jos ”kuolen, sitten kuolen”. Ensimmäinen kierros oli pikkuisen liian kova, mutta sitten vauhti rauhoittui ja juoksin jonkin aikaa yhdessä britti Rosie Clarken kanssa, Richardsson selvitti.

– Ajattelin sitten, että vedettäisiin Rosien kanssa vuorovedolla, mutta kun menin edelle, hän jäi ja juoksin viimeiset kolme kierrosta yksin. Tuulinen sää ei tuntunut kun oli muiden selkiä edessä, mutta viimeisellä kolmella kierroksella se tuntui.

Richardsson juoksee seuraavaksi ensi viikonloppuna Tukholmassa Ruotsi-ottelussa esteiden lisäksi 5  000 metriä.

Cheng kepitti Kirtin ja kumppanit

Tuulinen sää ja tiettyjen tähtinimien poissaolo himmensivät loistoa kauttaaltaan Birminghamissa. Miesten keihäässä Taiwanin Cheng Chao-Tsun paiskasi viimeisellään tuloksellisesti laadukkaan voittoheiton 87,75. Tshekin Jakub Vadlejch oli toinen 85,78 kantaneella kaarellaan. Maailmanlistan ykkönen, Viron Magnus Kirt jätettiin kolmanneksi tuloksella 85,29.

Naisten 100 metrin aidoissa maailmanlistan jamaikalaiskärki Danielle Williams pinkoi kelvollisesti 12,46. Tiukassa naisten pituuskisan voittotaistossa parhaan ponkaisun esitti Belgian seitsenottelutähti Nafissatou Thiam, 686.