Tuu­le­tus täynnä tun­net­ta – Oulun Py­rin­nön 19-vuo­tias Samuel Purola tä­räyt­ti 200 met­ril­lä ko­ti­mai­sen huip­pu­ajan 20,85

Siihen tuuletukseen sisältyi paljon tunnetta. Samuel Purolan riemulla ei ollut rajoja upean 200 metrin voittojuoksun jälkeen Tampereen SM-halleissa.

-
Kuva: Emmi Korhonen

Siihen tuuletukseen sisältyi paljon tunnetta. Samuel Purolan riemulla ei ollut rajoja upean 200 metrin voittojuoksun jälkeen Tampereen SM-halleissa.

Voittotulos 20,85 jää vain 0,01 sekuntia miehen juoksemasta ulkorataennätyksestä. Siitä ennätyksestä on ehtinyt vierähtää jo lähes kolme vuotta.

Purolan sunnuntain tulos on myös kaikkien aikojen toiseksi paras suomalaisaika hallissa. Jonathan Åstrandin lyhyellä radalla juoksema SE on 20,72. Joka tapauksessa Purolan noteeraus on kaikkien aikojen paras suomalaistulos ylipitkällä radalla.

Komeasti porhaltanut Oulun Pyrinnön juoksija kohensi päivän aikana halliennätystään 0,26 sekunnilla.

– Teknisesti tosi puhdas juoksu. En minä tuollaista aikaa silti osannut toivoa, Purola hämmästeli.

Lauantain 60 metrin juoksut mukaan lukien Purola urakoi viikonloppuna neljä juoksua. Siitä on aikaa, kun hän on viimeksi juossut näin paljon kisoja kahtena peräkkäisenä päivänä.

– Aamulla olin tosi väsynyt ja joka paikkaa kolotti. Kun tulin hallille, pistin musiikkia soimaan. Hain sitä taisteluilmettä.

Seuraavaksi Purola yrittää taikoa tällaisia aikoja myös ulkona.

– Ei tämä tästä huonommaksi mene, jos vain terveystilanne pysyy sellaisena, millainen se on viime kesän lopusta lähtien ollut.

Kuivasjärven Auran vasta 17-vuotias Ronja Koskela tyylitteli upeasti pronssille naisten 800 metrin kisassa halliennätyksellään 2.12,71. Hän on juossut paremmin ainoastaan viime kesän Kalevan kisoissa (2.11,82). Aiempi halliennätys koheni yli kolmella sekunnilla.

– Viikko sitten juoksin Rovaniemellä, eikä se mennyt kovin hyvin. Itseluottamus ei ollut nyt tapissa, joten siihen nähden tosi positiivinen yllätys.

Juniorikäisen Koskelan talvi on mennyt kaikin puolin onnistuneesti.

– Olen treenannut hyvin, mutta itsestäni tuntuu silti siltä, ettei se ole tarpeeksi. Minulla oli yksi viikon kestänyt takareisivaiva, mutta muuten on mennyt hyvin.

Koskelan seurakaverilla Ella Nisulalla oli sunnuntaina mielenkiintoinen urakka. Ensin hän paranteli kauden parasta kolmiloikkatulostaan muutamaan otteeseen. Viidennen kierroksen jälkeen nuori nainen kiirehti vielä 60 metrin aitojen alkueriin.

Nisula oli lopulta loikkakisan viides tuloksella 12,51, joka jää 19 senttiä hänen ennätyksestään. Puolestaan 60 metrin aidoissa hän aitoi ennätyksensä 8,69.

– Aikataulut menivät vähän päällekkäin, mutta päätimme valmentajan kanssa, että juoksen myös aidat. En ole tyytyväinen kolmiloikkatulokseen, mutta hypyt paranevat koko ajan, Nisula tuumi.

Nisulan vuoden ykköstavoitteena on päästä heinäkuussa Kenian Nairobissa pidettäviin alle 20-vuotiaiden MM-kisoihin.

Oulun Pyrinnön 15-vuotiaan Laura Loposen 300 metrin aitojen aika 42,88 oli seitsemänneksi paras. Pyrinnön viestikvartetti juoksi 4x300 metrillä viidenneksi.