Tilaajille

Tutkija sel­vit­ti Viil­tä­jä-Jac­kin uhrien tarinat ja jär­kyt­tyi: "Luulin tie­tä­vä­ni, mitä pros­ti­tuu­tio on – Kaikki tietoni näistä nai­sis­ta olivat vääriä"

Tähän asti on uskottu, että Lontoossa 130 vuotta sitten riehunut sarjamurhaaja Viiltäjä-Jack surmasi prostituoituja. Historioitsija Hallie Rubenhold selvitti viiden uhrin elämäntarinat ja huomasi, ettei asia ole niin yksinkertainen

Lontoossa järjestetään yhä turistikierroksia Viiltäjä-Jackin jalanjäljille. Naisuhrien kohtaloista ei ole juuri puhuttu. Viiltäjä-Jackiksi kutsuttu sarjamurhaaja murhasi ja silpoi kadulla nukkuvia naisia Lontoossa 1880-luvulla. Aihetta ruodittiin aikansa sanomalehdissä herkeämättä. Palkittu historioitsija Hallie Rubenhold romuttaa käsitykset Viiltäjä-Jackin uhreista. Hän osoittaa, etteivät kaikki olleet prostituoituja, vaan ainoastaan köyhiä ja ehkä alkoholisoituneita.
Lontoossa järjestetään yhä turistikierroksia Viiltäjä-Jackin jalanjäljille. Naisuhrien kohtaloista ei ole juuri puhuttu.
Lontoossa järjestetään yhä turistikierroksia Viiltäjä-Jackin jalanjäljille. Naisuhrien kohtaloista ei ole juuri puhuttu.

Tähän asti on uskottu, että Lontoossa 130 vuotta sitten riehunut sarjamurhaaja Viiltäjä-Jack surmasi prostituoituja. Historioitsija Hallie Rubenhold selvitti viiden uhrin elämäntarinat ja huomasi, ettei asia ole niin yksinkertainen. Hänen juuri suomennettu menestyskirjansa antaa äänen naisille, joista ei ole tätä ennen tiedetty mitään.

Naisella oli yllään pellavainen mekko ja ruskea, suurinappinen ulsteri. Jalassaan hänellä oli siniset villasukat ja miesten joustovartiset saappaat. Taskusta löytyivät kampa, valkoinen nenäliina ja pieni peilinpalanen.

Hän oli Viiltäjä-Jackin ensimmäinen uhri, 43-vuotias kirjapainotyöntekijän vaimo Mary Ann Nichols. Mystinen sarjamurhaaja katkaisi hänen kaulansa ja viilteli hänen vatsansa Lontoossa elokuun viimeisenä päivänä vuonna 1888.