Tusina tuli täyteen Ha­ka­met­säs­sä, Justus Annunen kruu­na­si huip­pu­il­tan­sa nol­la­pe­lil­lä – "Kaikki tie­si­vät, että voiton eteen pitää panna parasta pöy­tään"

Kärppien valmennusjohto voi nukkua taas rauhassa. Oululaisjoukkueen maalivahtitilanne on menestyskunnossa kahden kuukauden repaleisen jakson jälkeen.

Kultakypärä Jesse Puljujärvi taituroi ottelun avausmaalin näyttävällä yksilösuorituksella.
Kultakypärä Jesse Puljujärvi taituroi ottelun avausmaalin näyttävällä yksilösuorituksella.
Kuva: Mika Kanerva

Kärppien valmennusjohto voi nukkua taas rauhassa.

Oululaisjoukkueen maalivahtitilanne on menestyskunnossa kahden kuukauden repaleisen jakson jälkeen.

Tämä osasto aiheutti päänvaivaa Justus Annusen maajoukkueprojektin ja siihen liittyneiden toimien takia.

Kärpät lepuutti lihasvammasta kärsinyttä Annusta tietoisesti nuorten MM-kisojen alla taatakseen Leijonille parhaat mahdolliset onnistumiseväät.

Kun Annunen kotiutui Tshekin turnauksesta, hän sairasteli pari viikkoa. Päävalmentaja Mikko Manner piti tätä normaalina seurauksena stressin purkautumisesta.

Nyt 19-vuotias huippulupaus on jälleen priimakunnossa.

Hän näytti vireensä jo perjantaisessa vieraskamppailussa Lukkoa vastaan ja pani Hakametsässä vielä paremmaksi.

Kärpät nappasi vakuuttavan 3-0-vierasvoiton Ilveksestä torstaina. Päätoimittaja Mikko Manner oli tyytyväinen joukkueen otteeseen.
Video: MTV

Annunen jätti viime viikkona loistaneen Ilveksen maaleitta (0–3) ja sai joukkuekavereilta lämpimiä halauksia kauden kuudennen nollapelinsä jälkeen. Samalla Kärpät kuittasi Ilvekselle korkojen kera parin viikon takaisen kotitappionsa.

Tämä oli kärppäveskarille vasta toinen liigaottelu kahden kuukauden sisään.

– Koko prosessi meni suunnitelmien mukaan. Nyt esitys oli täydellinen. Tai ainakin melkein. Toki hän olisi voinut heittää vielä maalin ja antaa syötön, Manner herkutteli.

Katso kooste ottelun huippuhetkistä:

Kärpät haki Hakametsästä jo kahdennentoista peräkkäisen voiton.
Video: Telia

Kärppien onneksi Annusen aisaparina on Patrik Rybarin tasoinen kaveri. Slovakialaisveskari kesti hienosti kovan kuorman ja paineen. Tosin Rybarillekin tuli pieniä vastoinkäymisiä. Näin hätiin tarvittiin pariksi peliksi oma juniori Joel Blomqvist.

Annunen kiitteli tutusti kenttäpelaajien uhrautuvaa taistelua ja korosti hoitaneensa vain oman osuutensa.

– Yksi mies ei pysty tekemään ihmeitä Ilveksen tasoista joukkuetta vastaan. Se on ollut todella kovassa vireessä viime aikoina. Kaikki tiesivät, että voiton eteen pitää panna parasta pöytään, Annunen painotti.

"Kun on hyvä joukkue edessä, niin on hieno pelata takana", sanoi maalivahti Justus Annunen. Kärpät voitti Ilveksen 3-0 torstaina.
Video: MTV

Tolpat ovat tunnetusti maalivahdin parhaita kavereita. Niin nytkin, sillä kolme Ilves-vetoa kimposi putkesta takaisin peliin.

– Ai, en huomannutkaan... Mutta ei sen väliä. Pääasia, ettei yhtään mennyt sisään, Annunen heitti.

Kärpät on viihtynyt erinomaisesti Ilveksen vieraana. Oululaisjoukkue haki Hakametsästä jo kahdennentoista peräkkäisen voiton.

Tämä jakso sisältää kymmenen runkosarjapeliä sekä kaksi puolivälierää viime keväältä.

– Ei ollut hajuakaan moisesta. Onneksi ei hävitty vieläkään, Annunen tuumi.

Tamperelaisjoukkue onnistui nappaamaan voiton kotikaukalossaan viimeksi 5. tammikuuta 2015 – silloin lukemin 2–1 rankkarikilpailun jälkeen.

Annunen kuului silloin B-junioreiden Mestiksessä pelanneen Kiekko-Laserin vahvuuteen. Niinpä näin kaukaisesta liigahetkestä ei ole minkäänlaisia mielikuvia.

Kärpillä riittää haastetta myös seuraavassa kamppailussa, kun TPS vierailee lauantaina Raksilassa.

Jopa liigajumbona käväissyt turkulaisjoukkue on pystynyt kääntämään kelkkansa sysimustan vaiheen jälkeen. TPS on voittanut seitsemästä viime ottelustaan viisi ja jäänyt pisteittä vain kerran.