Tuoreet miehet heti rat­kai­su­roo­lis­sa Kärp­pien vie­ras­ot­te­lus­sa Tam­pe­reel­la: "Paljon pa­rem­min ei olisi voinut alkaa"

Nelosketjuun nostetut Julius Hermonen ja Jesse Koskenkorva järjestivät Kärpille kaksi osumaa.

Kärppien maaleista perjantaina vastasivat Janne Pesonen, Otto Karvinen ja Jesse Koskenkorva.
Kärppien maaleista perjantaina vastasivat Janne Pesonen, Otto Karvinen ja Jesse Koskenkorva.
Kuva: Jukka Ritola

Nelosketjuun nostetut Julius Hermonen ja Jesse Koskenkorva järjestivät Kärpille kaksi osumaa.

Jääkiekko Liiga, Ilves–Kärpät 1–3 (0–1, 1–1, 0–1)

Kärppien kokoonpanoon nostetut Julius Hermonen ja Jesse Koskenkorva kiittivät päävalmentaja Mikko Manneria luottamuksesta hienolla tavalla.

Kauden ensimmäisen liigaottelunsa pelanneet hyökkääjät nousivat isoon rooliin oululaisjoukkueen vyöryessä jo neljänteen peräkkäiseen voittoon.

Hermonen järjesti Hakametsässä kaksi osumaa. Koskenkorva sinetöi Kärppien voiton viimeistelemällä vieraiden kolmannen maalin.

– Oli mahtavaa, kun onnistuminen tuli heti ensimmäisessä pelissä. Paljon paremmin ei olisi voinut alkaa. Paikka avautui Juliuksen hienon riiston jälkeen, Koskenkorva kiitteli ketjukaveriansa.

Katso ottelukooste alta: 

Koskenkorva, 20, viimeisteli kaksi liigaosumaa jo joulukuussa 2016, mutta sen jälkeen liigakomennukset ovat jääneet vähiin.

Viime kausi meni Kokkolan Hermeksen Mestis-joukkueessa ja sitä edellinen Kärppien A-junioreissa. Perjantai-iltana avautui pitkään odotettu sauma.

Sama koskee Hermosta, joka totutteli miesten peleihin Mestiksessä Rovaniemen Kiekossa kahtena edellisenä talvena.

Liigauran avausosuma oli erittäin lähellä toisessa erässä, mutta Kärppien voitto-osuma merkittiin nelosketjun kolmannen lenkin Otto Karvisen nimiin pitkän videotarkistuksen jälkeen.

Liigan tilannehuoneessa todettiin, että kiekko osui maalin edessä päivystäneen Karvisen mailaan. Samalla varmistui, ettei ohjaus tullut korkealla mailalla.

Hermonen, 22, liukui maalintekijän elkein jonon kärjessä, kun jäällä olleet pelaajat ottivat onnitteluja vastaan vaihtoaitiosta. Häntä tituleerattiin viimeistelijänä myös Telian lähetyksessä.

– Luulin, että veto meni suoraan sisään, mutta se osuikin Karvisen mailaan, Hermonen kuvaili.

Harmittiko, kun maalintekijää vaihdettiin?

– Näitä sattuu. Maali kuin maali, Hermonen vastasi.

Koskenkorva ja Hermonen ovat odottaneet omaa tilaisuuttansa hartaasti. Kärsivällisyys toi hienon palkinnon.

– Kärpissä on aina niin kovia jätkiä, ettei kokoonpanoon ole helppoa tunkeutua. On kuitenkin hienoa tehdä hommia huippukavereiden kanssa. Heiltä oppii joka päivä jotakin, Hermonen kiitteli.

Manner antoi vuolaat kiitokset illan suurille onnistujille.

– Huikea esitys pojilta. Koskenkorvalle maali ja Hermoselle 0+2. He eivät ole välttämättä lähdössä ensimmäisinä NHL:ään, mutta heistä kasvaa hyvää vauhtia franchise-pelaajia Kärpille, Manner suitsutti.

Myös puolustaja Joona Huttula teki tämän kauden liigadebyyttinsä Hakametsässä.

Manner totesi jo keskiviikon Jukurit-pelin jälkeen, että miehistöön tarvitaan uutta virtaa tiiviin jakson takia.

Oululaisjoukkue pelaa neljän päivän sisään kolme ottelua, joista kaksi vieraissa. Raskas urakka sisältää vielä lauantaisen JYP-kamppailun.

Mannerin vedot menivät nappiin.

Kärpät on ollut Ilvekselle painajaismainen vastustaja jo pitkään.

Ilves on hävinnyt oululaisjoukkueelle jo 15 ottelua peräkkäin ja Hakametsässä jo 11 kamppailua putkeen.

Tamperelaisjoukkue onnistui nappaamaan voiton kotikaukalossaan viimeksi 5. tammikuuta 2015 – silloinkin rankkarikilpailussa.

Juttua muokattu kello 22.13: korjattu Julius Hermosen tilastot faktalaatikosta.

Hermonen Kärppien yllätysratkaisija

Peli paketissa

Ottelun ratkaisu:

Kärpät pelasi alussa vahvasti ja siirtyi Janne Pesosen maalilla 1–0-johtoon. Toisessa erässä peli kääntyi täysin Ilveksen haltuun, ja Joona Ikonen tasoitti pelin Shaun Heshkan karmean harhasyötön jälkeen. Otto Karvisen 2–1-maali oli tilanteisiin nähden ansaitsematon, mutta maalin jälkeen Kärpät pääsi taas pelin päälle.

Erikoista: Kärpät on voittanut pudotuspelit mukaan lukien 15 peräkkäistä peliä Ilvestä vastaan.

Seuraavaksi: Kärpät pelaa tänään lauantaina JYPin vieraana.

Illan kärppä

Julius Hermonen:

22-vuotias hyökkääjä päästettiin irti ensimmäisen kerran tällä kaudella. Vauhtikone pelasi ennakkoluulottomasti ja alusti Kärppien 2–1- ja 3–1-maalit. Hermonen on pelannut Kärpissä yksittäisiä pelejä jo neljän kauden ajan, mutta perjantain tehopisteet olivat hänelle uran ensimmäiset.

Tehopisteet: 0+2=2

Peliaika: 8.04

Laukaukset: 2

Tehotilasto: +1

Jäähyt: 0 minuuttia

Illan numero

100 %

Ilvekselle vihellettiin pelin kaksi ensimmäistä rangaistusta, mutta sen jälkeen Kärppien pelaaja kulutti jäähypenkkiä kuusi kertaa peräkkäin. Kärpille ei ole tällä kaudella tehty vielä yhtään ylivoimamaalia. Alivoimaprosentti on täysi sata.