Tilaajille

Tun­net­ko jo tämän mat­kai­lu­hel­men? Huo­vi­lan sa­tu­mai­nen puisto Hä­mees­sä on puu­tar­ha­har­ras­ta­jien pa­ra­tii­si

Sydän-Hämeessä, Lahden ja Riihimäen välimaastossa sijaitseva Kärkölä ylpeilee yli satavuotiaalla englantilaisella puistolla, jonka kruunaa linnan kivijalka.

Puutarhuri Jukka Koponen ja opas Anja Suomi kertovat puiston harvinaisuuksista, joiden keskellä he istuvat tallimestarin rakennuksen sisäpihalla. Puiston läpi virtaa puro, jonka yli kaartuu vanhoja lehmuksia ja hopeavaahteroita. Huovilan puisto sijaitsee Kärkölässä Lahden ja Riihimäen välissä. 3,5 hehtaarin laajuinen Huovilan puisto avautui yleisölle vuonna 2001. Tallimiehen tanskalaistyylistä asuinrakennusta komistavat pylväät. Ylälammen lumpeiden alla käy kuhina, kun ruutananpoikaset herkuttelevat veden pintaa pilkuttavaa pikkulimaskaa. Carl Constantin Collinin piti rakentaa kolmikerroksinen harmaagraniittinen linna, mutta työ ei edennyt kivijalkaa pitemmälle.
Puutarhuri Jukka Koponen ja opas Anja Suomi kertovat puiston harvinaisuuksista, joiden keskellä he istuvat tallimestarin rakennuksen sisäpihalla.
Puutarhuri Jukka Koponen ja opas Anja Suomi kertovat puiston harvinaisuuksista, joiden keskellä he istuvat tallimestarin rakennuksen sisäpihalla.

Suomi on täynnä matkailukohteita, jotka vain harva löytää. Esimerkiksi sydän-Hämeessä, Lahden ja Riihimäen välimaastossa sijaitseva Kärkölä ylpeilee yli satavuotiaalla englantilaisella puistolla, jonka kruunaa linnan kivijalka. Lampien peittämässä puistossa voit kuulla ruutanoiden maiskutuksen.

Vehreän lammen yllä hiljaisuuden rikkoo hiljainen ja tasainen ääni. Kuin sade pisaroisi veden pintaan vaikkei sada. Plits, plots.

–  Ruutananpoikaset syövät vesikasveja lumpeenlehtien alla. Niitä on sadoittain parvina, paljastaa lammen ihmeet tunteva ja oppaana tarinoiva Anja Suomi.