Luitko jo tämän: Bus­si­kus­kit eivät aina pääse tau­ko­ti­loi­hin ves­saan, osa joutuu käymään tar­peil­laan met­säs­sä

koti-kaleva: Ihana jo­kai­se­na vuo­den­ai­ka­na – puu­ta­lo­yh­tiön ai­nut­laa­tui­suus hurmasi ou­lu­lais­per­heen

Mielipiteet: Tuu­li­voi­ma­ra­ken­ta­mi­nen otet­ta­va vah­vem­min sään­te­lyn piiriin

Mainos: Black Friday -tarjouksena Kaleva Digi 3 kk 1 kk hinnalla! Tilaa tästä.

Tum­mis­sa ker­rok­sis­sa ei kaiu Lordi

Helmikuussa valmistuvasta Dark Floors -elokuvassa ei Lordi-yhtyeen musiikkia kuulla kuin lopputekstien kohdalla.

Neljävuotias Tobias Ingvarsson tutustui Dark Floors -elokuvan käytäviin. Oudon sairaalan käytävillä riehuvat myös Lordin hirviöt.
Neljävuotias Tobias Ingvarsson tutustui Dark Floors -elokuvan käytäviin. Oudon sairaalan käytävillä riehuvat myös Lordin hirviöt.
Neljävuotias Tobias Ingvarsson tutustui Dark Floors -elokuvan käytäviin. Oudon sairaalan käytävillä riehuvat myös Lordin hirviöt.
Kuva: Kontiainen Jarmo

Helmikuussa valmistuvasta Dark Floors -elokuvassa ei Lordi-yhtyeen musiikkia kuulla kuin lopputekstien kohdalla.

"Yleinen harhakäsitys on, että tämä olisi jonkinlainen bändielokuva. Lordi ei esiinny elokuvassa yhtyeenä, vaan sen jäsenet yksittäisinä hirviöinä", Tomi Putaansuu korjailee ennakko-odotuksia.

Lordin primus motor tyrmää ajatuksen, että elokuvan musiikit olisivat yhtyeen omaa tuotantoa.

"Järkyttävin virhe kauhuelokuvassa on laittaa ratkaisevassa kohdassa rokki soimaan. Sellainen vie uskottavuuden", Putaansuu toteaa.Kauhua kansainvälisille areenoille


Oulun Ruskossa kuukauden ajan kuvattu Dark Floors edustaa suomalaisessa elokuvassa uutta aluevaltausta, englanninkielistä kauhufilmiä. Vaikka tuotanto ei voi kilpailla budjettinsa koolla, elokuva suunnataan myös Suomen ulkopuolelle.

"Tavoitteena on tehdä uskottava suomalainen kauhuelokuva", Putaansuu linjaa.

Putaansuun ja ohjaaja Pete Riskin käsikirjoitama elokuva nojaa juoneen. Vaikka elokuvan efekteihin ja muuhun jälkituotantoon panostetaan paljon rahaa, elokuvan käsikirjoitusta hiottiin ajan kanssa.

"Aikaahan ei ole koskaan liikaa. Mutta kuvausten alkaessa palaset loksahtivat kohdalleen ja hyvä pohjatyö on tehnyt kuvaamisesta helppoa", ohjaaja Riski kertoo.

Tapahtumat sijoittuvat sairaalaan, jonka sisällä alkaa tapahtua hurjia asioita. Putaansuun mukaan sairaala on melko harvinainen miljöö kauhuelokuvalle ja häntä miellytti ajatus rakennuksen sisälle sijoittuvista tapahtumista.

"Halusimme elokuvaan muutakin kuin pelkkää järjetöntä teurastusta ja siksi käsikirjoittaminen venyi. Ei sillä, että teurastuksessakaan mitään vikaa olisi", Putaansuu virnuilee.

Nyt elokuvan maailman ensi-illan päivämääräksi on asetettu 8. helmikuuta ensi vuonna. Ensi-illan järjestämistä on suunniteltu Ouluun.

"Suomessa kopioiden määrä tullee olemaan 40-50 kappaletta. Kansainvälisesti määrää on vielä mahdotonta arvioida. Jos elokuva lähtee kiertoon Yhdysvalloissa, se tarkoittaa heti yli 2 500 kopion valmistamista", tuottaja Selin kertoo.

Kansainvälinen markkinointi aloitettiin jo huhtikuussa, kun Lordi-yhtye esiintyi Cannes´n elokuvajuhlilla. Selinin mukaan vastaanotto oli rohkaiseva.Tuntemattomuus luo yllätyksen


Dark Floorsin budjetti ei sallinut suurten tähtien hankkimista elokuvaan. Päärooleissa ovatkin pienissä rooleissa esiintyneet brittinäyttelijät.

"Suuri tähti olisi voinut tehdä elokuvasta ennalta-arvattavan. Esimerkiksi Mel Gibsonin olisi voinut todennäköisesti odottaa säilyvän hengissä alusta loppuun saakka", Selin huomauttaa.

"Toisaalta emme halunneet ottaa elokuvaan c-luokan tähtiä."

Pääosan esittäjä on 13-vuotias Skye Bennett. Tomi Putaansuun mukaan nuori tyttö on täysi ammattilainen.

"Ennen kohtausta hän on iloinen höpöttelijä. Kun kamera alkaa käydä, hän on täysin roolissa", Putaansuu ylistää.

Yhteistyö brittinäyttelijöiden kanssa on sujunut tuottaja Selinin mukaan moitteemasti, vaikka yllätyksiäkin on tullut.

"Asuntovaunut tuossa pihassa ovat Iso-Britannian näyttelijäliiton pykälissä. Ennen elokuvan kuvauksia piti sitten alkaa etsiä vaunuja vieraille", Selin kertooYhdysvaltojen-kiertue tekee mainosta


Lordin menestys Euroopassa luo markkinoita Dark Floors -elokuvalle Vanhalla mantereella. Atlantin toisella puolen yhtye ei ole vielä tunnettu. Tarkoituksena on kuitenkin tarjota elokuvaa myös Yhdysvaltoihin.

Jalkaa oven väliin Lordi saa, kun se osallistuu kesällä Ozzfest-kiertueelle maailman tunnetuimpien yhtyeiden kanssa. Yhdysvalloissa Ozzy Osbournen perustama vuosittainen konserttikiertue on todella suosittu.

Putaansuu ei kuitenkaan osaa vielä arvioida Lordin menestymisen mahdollisuuksia.

"Eihän näistä koskaan tiedä. Ei kukaan osannut Euroviisujen voittoakaan odottaa", Putaansuu kertoo.