Korona: Toimi näin, jos tulet ki­peäk­si tai epäilet ko­ro­na­tar­tun­taa – Ko­ko­sim­me PPSHP:n ja muiden toi­mi­joi­den ohjeet yhteen

Koronanyrkki: Ul­ko­ti­lo­ja kos­ke­via ra­joi­tuk­sia tar­kas­tel­laan uu­del­leen

Tulli tiu­ken­si nuuskan tuon­ti­ra­joi­tuk­sia

Nuuskan maahantuonti Haaparannasta on vaikeutunut.

Tällaista nuuskasaalista kuljetti autoilija, jonka tullivirkailijat pysäyttivät kesäkuussa Torniossa.
Tällaista nuuskasaalista kuljetti autoilija, jonka tullivirkailijat pysäyttivät kesäkuussa Torniossa.
Kuva: Tulli

Nuuskan maahantuonti Haaparannasta on vaikeutunut.

Tulli on vastikään ottanut käyttöön uuden, entistä tarkemman linjan nuuskan tuontirajoituksissa.

Nuuskan maahantuonnissa merkitystä ei ole enää sillä, kuinka paljon nuuskapurkit painavat. Tullivirkailijat katsovat nyt vain nuuskapurkkien lukumäärää.

Matkustaja saa tuoda Haaparannasta Suomeen enintään 30 purkkia eli kolme kymmenen purkin nuuskatornia. Sillä, onko kyseessä pussi- vai irtonuuskapurkki, ei ole merkitystä. Ei, vaikka pussinuuskapurkit saattavat olla huomattavasti kevyempiä kuin irtonuuskapurkit.

Aiemmin pussinuuskaa on voinut tuoda maahan jopa 150 rasiaa, jos yksi rasia on painanut 10 grammaa. Nyt niitä saa tuoda enää 30.

Jatkossa määrä uhkaa tipahtaa entisestään. Jos tupakkalain muutos toteutuu ehdotetulla tavalla, saa nuuskaa jatkossa tuoda vain puoli kiloa eli kymmenen 50 gramman purkkia.

Tulossa on myös muita tupakkatuotteiden käyttäjien kannalta merkittäviä uudistuksia. Esimerkiksi parveketupakoinnin kieltäminen on tulossa mahdolliseksi.

Piditkö jutusta? Seuraa Kalevaa myös Facebookissa ja Twitterissä!