Päätoimittajan kolumni: Maailma muut­tuu, mutta median tehtävä on kirkas

Kaupat: Ou­lu­lai­nen ruo­ka­kaup­pa on herk­ku­ja pur­sua­va näh­tä­vyys, jota tullaan ih­met­te­le­mään kauem­paa­kin

Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tu­li­pa­lo tuhosi Mar­tin­nie­men vanhan työ­väen­ta­lon, myös lä­hi­alueen muihin ra­ken­nuk­siin va­hin­ko­ja, pe­las­tus­lai­tok­sen työt jat­ku­vat il­ta­päi­vään – katso video

Haukiputaan Martinniemessä sijaitseva noin tuhannen neliön kokoinen entinen työväentalo roihusi ilmiliekeissä, kun pelastuslaitos saapui paikalle.

Tuli tuhosi totaalisesti vanhan työväentalon.
Tuli tuhosi totaalisesti vanhan työväentalon.
Tuli tuhosi totaalisesti vanhan työväentalon.
Kuva: Mediapalvelu Modia

Haukiputaan Martinniemessä sijaitseva vanha työväentalo syttyi palamaan myöhään lauantai-iltana, Oulu-Koillismaan pelastuslaitokselta kerrotaan.

Kyseessä on noin tuhannen neliön kokoinen rakennus. Palo roihusi täydellä voimalla puolenyön aikaan.

Päivystävä palomestari Hannu Timonen kertoi yöllä Kalevalle, että rakennus tuhoutuu palossa täysin. Näin myös kävi. Henkilövahingoilta kuitenkin vältyttiin.

Martinniemen vanha työväentalo tuhoutui totaalisesti tulipalossa.
Video: MTV

Sammutus- ja raivaustyöt jatkuvat pitkälle sunnuntai-iltapäivään. Noin kello 10.30 tapahtumapaikalla oli vielä puolenkymmentä pelastuslaitoksen yksikköä, jotka muun muassa sammuttelivat raunioissa olevia kytöjä. 

Syttymissyystä ei sunnuntaina aamupäivällä ollut vielä tietoa. Poliisi ja pelastuslaitos selvittävät asiaa.

Työväentalo sijaitsee Martinniemen taajaman keskellä, ja sen ympärillä on paljon taloja. Lähin asuinrakennus on noin 70 metrin päässä.

Timonen kertoi, että palosta muodostui runsaasti savua sekä nousi paloalueen ulkopuolelle lentäviä heitteitä. Hän kehotti alueen asukkaita tarkastamaan kiinteistön kunnon. Lisäksi talojen ilmastoinnit täytyi sulkea sekä pitää ovet ja ikkunat kiinni.

Pelastuslaitokselta kerrottiin sunnuntaina aamupäivällä, että lähialueen rakennuksiin on tullut jonkin verran savuvahinkoja ja vaurioita heitteistä. Näiden vahinkojen laajuus ei kuitenkaan vielä ollut kokonaan selvillä.

Hälytys Martinniemen palosta tuli noin kello 23.15. Paikalle hälytettiin yksitoista pelastuslaitoksen yksikköä.

Martinniemen vanha työväentalo on ollut myynnissä Huutokaupat.com-sivustolla. Myynti-ilmoituksen mukaan rakennuksessa on ollut erilaisia liikunta- ja kokoontumistiloja sekä asuinhuoneisto.