Pääkirjoitus: Tak­ti­nen ää­nes­tä­mi­nen voi purra – mutta myös viedä oman ainoan äänen haas­kioon

Eduskuntavaalit: Suomea voi kohta johtaa puolue, joka haluaa maan eroon Eu­roo­pan unio­nis­ta

Luitko jo tämän: Poh­jois-Poh­jan­maan hy­vin­voin­ti­alueen hen­ki­lös­tö on ollut tyy­ty­mä­tön uu­dis­tuk­seen ja sen tie­don­kul­kuun

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tuli tuhosi suu­rim­man osan ka­lus­te­teh­taas­ta Hol­lo­las­sa

Yöllä riehunut tulipalo tuhosi kalustetehtaan Päijät-Hämeessä Hollolassa.

Yöllä riehunut tulipalo tuhosi kalustetehtaan Päijät-Hämeessä Hollolassa. Palo saatiin sammutettua aamulla, mutta rakennus tuhoutui lähes täysin.

- Tehdas on käytännöllisesti katsoen maan tasalla. Pikkuisen toista päätä hallista on jäljellä. Loppu on puskutraktorihommia, kertoo Pihlis Oy Kalustetehtaan tuotantopäällikkö Jukka Lahtinen.

Lahtisen mukaan vielä tänään ei voi arvioida vahinkojen rahallista arvoa. Hän kertoo, että kaikki koneet ovat tuhoutuneet palossa.

Pihlis-yhtiö valmistaa kalusteita muun muassa henkilöstöravintoloille, hammashoitotiloihin sekä röntgentiloihin. Tehtaassa on noin kymmenen työntekijää.

Tehtaan tuotanto joudutaan keskeyttämään siihen asti, että uusi tehdasrakennus saadaan pystyyn. Yhtiön vakuutukset ovat Lahtisen mukaan kunnossa eli sillä on muun muassa keskeytysvakuutus.

Tehdas sijaitsi Hollolan Kukonkankaantiellä. Rakennuksen pinta-ala oli noin 1 200 neliömetriä.

Tulipalo syttyi eilen illalla ensin ennen seitsemää. Tuolloin 18 pelastustoimen yksikköä lähetettiin paikalle. Toisen hälytyksen pelastustoimi sai samasta paikasta puolen yön aikaan.

Poliisi ja palolaitos selvittävät palon syytä tänään.