Tuleva mi­nis­te­ri Hanna Sark­ki­nen jättää Linnan juhlat vä­liin – "Vii­mei­sil­lään ras­kaa­na en ole oikein juh­la­kun­nos­sa”

Oululainen kansanedustaja Hanna Sarkkinen odottaa ensimmäistä lastaan. Laskettu aika on joulukuun puolivälin tietämillä.

Hanna Sarkkinen on oululainen toisen kauden kansanedustaja. Arkistokuva.
Hanna Sarkkinen on oululainen toisen kauden kansanedustaja. Arkistokuva.
Kuva: Mauri Ratilainen Mauri Ratilainen

Oululainen kansanedustaja Hanna Sarkkinen (vas.) jättää perjantaina pidettävän tasavallaan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton väliin. 

Syynä ei ole boikotti vaan toinen hyvin ymmärrettävä syy. 

– Kiitän tasavallan presidenttiä kutsusta vastaanotolle. Olen mukana arvokkaassa juhlatunnelmassa, mutta jätän Linnan juhlat tänä vuonna väliin. Kyse ei ole boikotista vaan siitä, että viimeisillään raskaana en ole oikein juhlakunnossa, Sarkkinen kertoo Twitterissä. 

Oululaisedustaja odottaa ensimmäistä lastaan. Laskettu aika on joulukuun puolivälin tietämillä. 

– Tunnelmat ovat tietysti tosi hyvät. Onhan tämä odotettu ja iloinen asia, Sarkkinen kertoi elokuun lopussa

31-vuotias Sarkkinen on toisen kauden kansanedustaja. Hänestä on määrä tulla sosiaali- ja terveysministeri vaalikauden puolivälissä. Tällä hetkellä tehtävää hoitaa Aino-Kaisa Pekonen (vas.). 

– Ministerin pesti alkaa vasta ensi vuoden syksyä seuraavana keväänä tai kesänä. Siinä vaiheessa lapsi on jo päivähoidossa. Ei siinä pitäisi mitään olla, Sarkkinen kertoi elokuussa. 

Sarkkinen aikoo palata äitiyslomalta eduskuntatyöhön ensi vuoden syksyllä.