Tilaajille

"Tule sel­lai­sek­si kuin olet" – Minun nä­köi­se­ni di­no­sau­rus -teat­te­ri­esi­tys kertoo lap­sil­le su­ku­puo­len mo­ni­nai­suu­des­ta

Esitystaiteilija, teatterintekijä Louna-Tuuli Luukan käsikirjoittama ja ohjaama lastenesitys käsittelee omana itsenä olemisen arvoa ja sukupuolen moninaisuutta.

Esitystaiteilija, teatterintekijä Louna-Tuuli Luukan käsikirjoittama ja ohjaama lastenesitys käsittelee omana itsenä olemisen arvoa ja sukupuolen moninaisuutta. Käsikirjoitusta varten Luukka haastatteli kolmea trans- ja muunsukupuolista henkilöä identiteetin kysymyksistä. Yksi haasteltavista sanoi, että elämää olisi helpottanut, jos kaveripiirissä olisi tuotu suvaitsevaisuutta enemmän esiin. Minun näköiseni dinosaurus lienee ensimmäisiä lastenteatteriesityksiä aiheesta. 

Oulussa saa lauantaina ensi-iltansa lastenteatteriesitys Minun näköiseni dinosaurus. Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa esitysdramaturgian maisteriohjelmassa opiskelevan Louna-Tuuli Luukan käsikirjoittama ja ohjaaja esitys kutsuu katsojat pohtimaan omana itsenään olemisen arvoa, ihmisyyden eri puolia ja sukupuolen moninaisuutta.

Samalla asialla on kirjoista ja elokuvista tuttu Babe-possu Turun kaupunginteatterissa. Tule sellaiseksi kuin olet, Babe rohkaisee Milko Lehdon ohjauksessa.