Tuiran aa­mu­öi­siä tu­li­pa­lo­ja tut­ki­taan tör­kei­nä va­hin­gon­te­koi­na ja tu­ho­työn yri­tyk­si­nä – poliisi uskoo saman tahon olevan kum­man­kin palon takana

Tuiran kirkon tuntumassa syttyi aamuneljän aikoihin keskiviikkona uhkaava tulipalo. Se ei kuitenkaan levinnyt itse kirkkorakennukseen.

Video: SignEelis79

Tuiran kirkon tuntumassa syttyi aamuneljän aikoihin keskiviikkona uhkaava tulipalo. Se ei kuitenkaan levinnyt itse kirkkorakennukseen. Palopesäke oli kirkon takapihan puolella lähellä ovisuuta. Kirkon ovesta oli rikottu lasi. 

Varttituntia aiemmin läheisellä rakennustyömaalla oli tulessa parakkikontteja, joista kuusi vahingoittui. Kaikkiaan paikalla oli kymmenen konttia. Työmaa sijaitsee Kalliotiellä. 

Pelastuslaitos kävi sammuttamassa palot, joita molempia epäillään tahallaan sytytetyiksi. Poliisi tutkii tapauksia törkeinä vahingontekoina ja tuhotyön yrityksinä. 

Tällä hetkellä tekijästä tai tekijöistä ei ole tietoa. Virkavalta kuitenkin uskoo, että tapausten taustalla on sama taho. 

– Ajallinen ja paikkojen läheisyys huomioon ottaen, se on lähtökohtainen oletus, rikoskomisario Antti Palokangas sanoo. 

Poliisi pyytää ilmoittamaan havainnosta puhelinnumeroon 0295 416 194 tai sähköpostilla osoitteeseen vihjeet.oulu@poliisi.fi

Tulipalojen vuoksi ei tullut henkilövahinkoja.