Tuiraan avat­tiin ai­kuis­ten lii­kun­ta­puis­to

Tuiraan Tervaporvarin puistoon on valmistunut aikuisten liikuntapuisto. Puistossa on ulkoliikuntavälineitä, uusia polkureittejä ja esteettömiä penkkejä. Oululaiset rotarit ovat lahjoittaneet kaupungille liikuntapuiston kuntoilulaitteet ja aloittivat samalla uudentyyppisen yhteistyön paikkakunnan asukkaiden palvelemiseksi.

Tuiraan Tervaporvarin puistoon on valmistunut aikuisten liikuntapuisto.

Puistossa on ulkoliikuntavälineitä, uusia polkureittejä ja esteettömiä penkkejä. Oululaiset rotarit ovat lahjoittaneet kaupungille liikuntapuiston kuntoilulaitteet ja aloittivat samalla uudentyyppisen yhteistyön paikkakunnan asukkaiden palvelemiseksi.

Yhteistyömalli on ainutlaatuinen myös kaupungin liikuntatoimelle.

"Idea liikuntapuistosta syntyi keväällä 2008 oululaisen rotaripariskunnan Turkin matkalla. Rantabulevardia kulkiessaan he näkivät reitin varrella hauskoja ja luokseen kutsuvia kuntoilutelineitä", kertoo Leena Tuomivaara Oulun Tullin rotaryklubista.

Idea sai heti innostuneen vastaanoton Oulun Tullin rotaryklubissa, jonka jäsenistä muodostettiin projektitoimikunta huolehtimaan projektin etenemisestä ja käytännön asioista. Kaikki Oulun kaupungin rotaryklubit ovat olleet lahjoittamassa puiston liikuntalaitteita.

Oulun kaupunki osoitti aikuisten liikuntapuiston paikaksi Tervaporvarin puiston. Puisto sijaistee Oulunjoen varrella Merijalinrantaa Nallikariin päin.

Puiston välittömässä läheisyydessä asuu paljon ikääntyneitä henkilöitä. Puistoon on lyhyt matka myös muilta läheisiltä suuralueilta ja kaupungin keskustasta.

Laitteet on valittu siten, että niitä on helppo käyttää ja Oulun kaupungin liikunnanohjaajat järjestävät ohjausta ja opastusta laitteiden käytössä ensi kevään aikana. Aikuisten liikuntapuistoon pääsee kuntoilemaan liikuntavälineillä jo nyt, puiston ylläpidosta vastaa Oulun kaupungin Teknisen liikelaitoksen viheryksikkö.

Puiston virallisia avajaisia vietetään ensi keväänä Oulussa järjestettävän rotareiden piirikonferenssin yhteydessä toukokuun kuudentena.