Oulun yliopisto: Opis­ke­li­jat ovat jou­tu­neet asiat­to­man pai­nos­tuk­sen koh­teek­si kam­pus­kes­kus­te­lus­sa

Nuoret: Fawad Nazari on ko­ke­mu­sa­sian­tun­ti­ja, joka auttaa haa­voit­tu­vas­sa ase­mas­sa olevia nuoria

Kadonneet: Oulun po­lii­sin mukaan etsitty vanhus löytyy joskus jopa 100 ki­lo­met­rin päästä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tuira va­lit­tiin vuoden kau­pun­gin­osak­si 2019 – "Tui­ras­sa näkyy mo­ni­puo­li­suus ja mo­ni­muo­toi­suus erit­täin ra­ken­ta­vas­sa va­los­sa", Ko­ti­seu­tu­liit­to heh­kut­taa

Nykypäivän Tuirassa arvostetaan ja vaalitaan vanhoja taloja ja rakennuksia, mutta myös rakennetaan uutta yhteensopivalla tavalla, perustelee Suomen Kotiseutuliitto.

Kotiseutuliitto kehuu 7000 asukkaan Tuiraa mielenkiintoiseksi ja eläväiseksi kaupunginosaksi, jossa menneisyys ja tulevaisuus yhdistyvät sulassa sovussa.
Kotiseutuliitto kehuu 7000 asukkaan Tuiraa mielenkiintoiseksi ja eläväiseksi kaupunginosaksi, jossa menneisyys ja tulevaisuus yhdistyvät sulassa sovussa.
Kuva: Pekka Peura

Suomen Kotiseutuliitto valitsi Tuiran vuoden 2019 parhaaksi kaupunginosaksi. Kotiseutuliitto kehuu 7000 asukkaan Tuiraa mielenkiintoiseksi ja eläväiseksi kaupunginosaksi, jossa menneisyys ja tulevaisuus yhdistyvät sulassa sovussa.

Tuira on niittänyt mainetta myös Kalevan järjestämässä äänestyksessä. Kalevan lukijat valitsivat Tuiran Oulun parhaaksi kaupunginosaksi vuonna 2017.

Kotiseutuliiton perustelujen mukaan nykypäivän Tuirassa arvostetaan ja vaalitaan vanhoja taloja ja rakennuksia, mutta myös rakennetaan uutta yhteensopivalla tavalla. Oulujoen suisto ja Tuiranpuisto tarjoavat hyvät mahdollisuudet ulkoilulle ja virkistäytymiselle.

Lue myös: Tuira, Toppilansaari ja Pyykösjärvi ovat ehdolla parhaaksi kaupunginosaksi – Kysyimme, mikä tekee niistä erityisen: "Toppilansaari on ehdottomasti Suomen ykköspaikka"

Yli satavuotias Tuiranpuisto valittiin Suomen itsenäisyyden juhlavuonna sadan hienoimman suomalaisen puiston joukkoon, liitto muistuttaa. Oman osansa kiitoksista saavat myös alueen asukkaat, lukuisat yhdistykset sekä onnistunut kansalaistoiminta.

– Tuirassa näkyy monipuolisuus ja monimuotoisuus erittäin rakentavassa valossa: kulttuurinen monimuotoisuus, osallisuus, lapset ja nuoret. On isot korttelijuhlat ja paljon muuta. Aktiivinen asukasyhdistys toimii kaiken keskiössä, asukkaita kuunnellen, Suomen Kotiseutuliiton kaupunkijaoston puheenjohtaja Tuula Salo kuvailee voittajakaupunginosan ansioita.

Tuiran asukasyhdistyksen puheenjohtaja Katja Koivukoski pitää Tuiraa elävänä ja eloisana kaupunginosana.

– On kapakoita ja ravintoloita, hyvätasoisiakin. Liikennettä on ympäri vuorokauden. Paukkupakkasella Tuirassa saattaa olla enemmän liikennettä kuin keskustassa, Koivukoski kuvailee.

Suomen Kotiseutuliiton vuoden kaupunginosakilpailuun lähetettiin tänä vuonna 200 hakemusta. Monissa hakemuksissa ehdotettiin samaa aluetta ja loppujen lopuksi ehdokkaita oli kaikkiaan 90 kaupunginosaa 29 eri kaupungista.

Oulun kaupunginosista parhaaksi kaupunginosaksi olivat voittajaksi nousseen Tuiran ohella ehdolla Toppilansaari ja Pyykösjärvi. Aiemmin Oulun kaupunginosista vuoden kaupunginosaksi on valittu Hupisaaret, joka sai tittelin osakseen vuonna 2005.

Katso myös kuvagalleria vanhasta Tuirasta ja sen muutoksesta. Katso kuvagalleria Tuiran punkkarijengistä.

Lue myös: Tuiralaisesta punkkarijengistä riitti juttuja kaupungilla 1980-luvun alussa – Punkkari muistelee, kuinka metsään rakennettiin korsu ja päihteiden käyttö vaati veronsa