Tilaajille

Tu­han­net saavat kehoa kut­kut­ta­via "ting­le­jä", kun Markus Pat­ri­kai­nen kuis­kai­lee mik­ro­fo­niin – Miksi pin­to­jen na­put­te­lu ja lempeä juttelu ren­tout­taa monia?

Äänirentoutuksesta voi saada apua esimerkiksi unettomuuteen ja stressiin. Mutta mikä tekee Youtuben ASMR-videoista niin rauhoittavia?

Yksinkertaisimmillaan ASMR-videon tekeminen vaatii kännykän. Tavallisin "set-up" on Patrikaisen mukaan erillinen mikrofoni, järjestelmäkamera, tietokone ja nauhoitusohjelma. Markus Patrikaisen videot syntyvät kotona, yleensä omassa huoneessa. Poikkeuksena on yksi tyttöystävän luona tehty meikkausvideo. - Kiinnitän erityishuomiota siihen, ettei taustameteliä pääse kuulumaan. Lentokentän vieressä asuessa se tosin on välillä väistämätöntä, hän kertoo. Idean syntymisestä kuluu keskimäärin kaksi vuorokautta siihen, että valmis video on Patrikaisen Youtube-kanavalla. - Ajatus lähtee usein siitä, mikä toimii itselleni. Katsojat toivovat paljon roolipelejä ja nimien kuiskailua.
Yksinkertaisimmillaan ASMR-videon tekeminen vaatii kännykän. Tavallisin "set-up" on Patrikaisen mukaan erillinen mikrofoni, järjestelmäkamera, tietokone ja nauhoitusohjelma.
Yksinkertaisimmillaan ASMR-videon tekeminen vaatii kännykän. Tavallisin "set-up" on Patrikaisen mukaan erillinen mikrofoni, järjestelmäkamera, tietokone ja nauhoitusohjelma.

Äänirentoutuksesta voi saada apua esimerkiksi unettomuuteen ja stressiin. Mutta mikä tekee Youtuben ASMR-videoista niin rauhoittavia? Voiko kuiskuttelu simuloida tosielämän intiimiä vuorovaikutusta? Kysyimme asiantuntijoilta.

Kellon näyttäessä puoltayötä helmikuisena päivänä Markus Patrikaisella, 23, ei ollut mitään tekemistä. Hetken mielijohteesta hän otti kännykkänsä ja meni ainoaan hiljaiseen paikkaan, jonka keksi: autoon.

Patrikainen istui autossa aikansa, kuiskaili kännykkäkameralle ja naputteli pintoja. Nyt tällä mielijohteella on yli 14 000 katselua Youtubessa.