Kaupat: Yk­si­näi­nen hal­pa­kaup­pa pyörii ket­ju­jen pu­ris­tuk­ses­sa Hau­ki­pu­taal­la

Eläimet: Lau­ha-lam­mas ilah­dut­taa asuk­kai­ta ou­lu­lai­ses­sa hoi­va­ko­dis­sa

Jääkiekko: Jesse Pul­ju­jär­vi pes­tat­tiin tes­ti­so­pi­muk­sel­la NHL-seu­raan

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Trump myönsi Obaman syn­ty­neen Yh­dys­val­lois­sa

Yhdysvalloissa republikaanien presidenttiehdokas Donald Trump on myöntänyt, että presidentti Barack Obama on syntyperäinen Yhdysvaltojen kansalainen.

Nytkään Donald Trump (kuvassa) ei pyytänyt anteeksi presidentti Barack Obamalta, mutta totesi lyhyesti, että Obama on syntynyt Yhdysvalloissa.
Nytkään Donald Trump (kuvassa) ei pyytänyt anteeksi presidentti Barack Obamalta, mutta totesi lyhyesti, että Obama on syntynyt Yhdysvalloissa.
Kuva: JIM LO SCALZO

Yhdysvalloissa demokraattien presidenttiehdokkaan Hillary Clintonin etumatka republikaanien Donald Trumpiin on kaventunut tuoreimmissa kannatusmittauksissa. Tahoillaan kampanjoineiden ehdokkaiden on määrä kohdata toisensa ensimmäisessä virallisessa vaaliväittelyssä vajaan kahden viikon kuluttua.

Kuluneella viikolla otsikoissa olleet terveysaiheet väistyivät perjantaina, kun Donald Trump viimein myönsi presidentti Barack Obaman olevan syntyperäinen yhdysvaltalainen.

– Presidentti Barack Obama on syntynyt Yhdysvalloissa, piste, Trump sanoi kampanjatilaisuudessa.

Aiemmin Trump on kyseenalaistanut Obaman kansalaisuuden. Hän levitteli huhuja Obaman taustasta jo ennen omaa presidenttikampanjaansa.

Trumpin kampanja tasoitteli presidenttiehdokkaansa sanomisia jo torstaina, kun Trump itse oli jälleen kieltäytynyt julkisuudessa kommentoimasta Obaman taustaa.

– Trump uskoo, että presidentti Obama on syntynyt Yhdysvalloissa, kampanja viestitti.

Obama kuittasi lyhyesti

Trump ei kuitenkaan perjantaina esittänyt anteeksipyyntöä Obamalle väärän tiedon levittämisestä. Vastaehdokas Hillary Clinton tarttui tähän pikaisesti ja sanoi, että Trump on anteeksipyynnön velkaa Obamalle sekä yhdysvaltalaisille.

– Hänen kampanjansa on perustunut tälle järjettömälle valheelle, Clinton sanoi.

Presidentti Obama kommentoi Trumpin suunnanmuutosta lyhyesti.

– Olen järkyttynyt, että tällainen kysymys nousee esiin tällaisena aikana, kun meillä on niin muita asioita tehtävänä. Tai oikeastaan, en ole niinkään järkyttynyt, Obama sanoi.

Obama kertoi olevansa melko varma omasta syntymäpaikastaan. Hän on aiemmin esittänyt syntymätodistuksensa, josta käy ilmi, että hän on syntynyt Havaijilla elokuussa 1961.

– Toivon, että presidentinvaaleissa keskitytään tätä asiaa vakavampiin kysymyksiin, Obama totesi.