Trump kehui Poh­jois-Ko­rean Kimiä "lah­jak­kaak­si mie­hek­si, joka ra­kas­taa maataan hyvin paljon"

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean Kim Jong-un allekirjoittivat Singaporen-huippukokouksensa päätteeksi dokumentin.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoi muodostaneensa tiistain huippukokouksen aikana erityisen suhteen Pohjois-Korean diktaattoriin Kim Jong-uniin.
Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoi muodostaneensa tiistain huippukokouksen aikana erityisen suhteen Pohjois-Korean diktaattoriin Kim Jong-uniin.
Kuva: KEVIN LIM / THE STRAITS TIMES / SPH

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean Kim Jong-un allekirjoittivat Singaporen-huippukokouksensa päätteeksi dokumentin. Trumpin mukaan ydinaseriisunta alkaa Pohjois-Koreassa "hyvin, hyvin nopeasti".

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump oli tiistaina hyvin tyytyväinen, kun hänen huippukokouksensa eristäytyneen Pohjois-Korean diktaattorin Kim Jong-unin kanssa oli päättymässä Sentosan saarella Singaporessa.

Trump ja Kim allekirjoittivat tapaamisensa lopuksi "laajan" dokumentin, jonka sisältö oli määrä paljastaa myöhemmin. Trump sanoi, että ydinaseriisunta Pohjois-Koreassa alkaa "hyvin, hyvin nopeasti".

Trump sanoi muodostaneensa päivän aikana "hyvin erityisen suhteen" Kim Jong-unin kanssa.

– On ollut kunnia olla kanssasi, Trump sanoi Kimille.

Trump sanoi tutustuneensa Kimissä lahjakkaaseen mieheen, joka on hyvä neuvottelija.

– Opin myös, että hän rakastaa maataan hyvin paljon.

Kim puolestaan sanoi haluavansa ilmaista kiitollisuutensa Trumpille, koska huippukokous järjestyi.

– Meillä oli historiallinen tapaaminen ja päätimme jättää menneet taaksemme. Nyt allekirjoitamme tämän historiallisen dokumentin, Kim sanoi.

Trump sanoi kutsuvansa Kimin Valkoiseen taloon.

– Ehdottomasti aion kutsua, Trump sanoi.

Trump ja Kim kättelivät lähtiäisiksi vielä paikassa, jossa he tapasivat ensimmäisen kerran vain muutamia tunteja aiemmin.

Taustalla oli Yhdysvaltain ja Pohjois-Korean lippujen rivistö.

Huippukokouksessa oli määrä keskustella Pohjois-Korean ydinaseohjelmasta. Kimin johtama Pohjois-Korea kuuluu maailmassa ihmisoikeuksia pahimmin polkeviin hallintoihin. Trumpin hallintoa arvosteltiin etukäteen siitä, että se ei ota esille Pohjois-Korean ihmisoikeustilannetta huippukokouksessa.