Kaupunginjohtaja: Kah­dek­san kiin­nos­ta­vaa nimeä kertoo, ovatko he ha­ke­mas­sa

Jääkiekko: Oulun alueen ju­nio­ri­jouk­kueet pe­laa­maan taas omien lo­go­jen­sa alle

Teatteri: Kau­ris­mäen klas­sik­ko en­si-il­las­sa Oulussa

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tilaajille

Tove Jansson rakasti merta, pelkäsi pimeää ja halusi era­koi­tua: "Olin puhunut niin paljon tyh­myyk­siä ja sitä paitsi minä en sovi jul­ki­suu­teen", lue Kalevan hen­ki­lö­haas­tat­te­lu vuo­del­ta 1978

Kirjailija, kuvataiteilija Tove Jansson vetäytyi julkisuudesta 1970-luvulla ja muutti suurimmaksi osaksi vuotta asumaan ulkosaaristoon yhdessä taidegraafikko...

Kirjailija, kuvataiteilija Tove Jansson vetäytyi julkisuudesta 1970-luvulla ja muutti suurimmaksi osaksi vuotta asumaan ulkosaaristoon yhdessä taidegraafikko Tuulikki Pietilän kanssa.

Harvinaisessa haastattelussa Jansson sanoo, että muumiperheen paluuta muumilaaksoon satukirjojen muodossa tuskin tapahtuu, mutta kertoo kuitenkin jättäneensä laakson oven itselleen hieman raolleen.

Juttu on julkaistu Kalevassa ensimmäisen kerran 23. joulukuuta 1978.

Maailmankuulu kirjailija kalskahtaa korvaan isolta ja musertavalta. Tove Jansson on hyvin pieni ja hento, ja hyvin kuuluisa.

– Ihmiset luulevat, että minä olen lempeä Muumimamma ja hyvä on, luulkoot, sanoo Tove kasvoillaan aimo annos pikku Myyn pahankurisuutta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.