Kesähelmi: Pe­rä­me­ren saa­ris­toon pääsee ke­sä­ret­kel­le ve­neel­lä

Onnettomuudet : Metsä Fibren Kemin bio­tuo­te­teh­taan työ­maal­la kuo­le­maan joh­ta­nut ta­pa­tur­ma

Torstai 21.6. - Vii­mei­nen päivä ve­neel­lä

Sulutimme veneemme kanavaan eilen neljän jälkeen iltapäivällä. Siitä alkoi puuduttava kanava-ajo kohti Kieliä. Kosottelimme puoli yhdeksään asti, jolloin kohdalle sattui sivukanava ja siellä parin mutkan takana vieraslaituri.

Torstai 21.06.07, klo 09.00 UTC

maileja Karibialta 4548nm ilmanpaine 1010 mb tuuli: tuulesta ei väliä kun ollaan kanavassa

Viimeinen päivä veneellä

Sulutimme veneemme kanavaan eilen neljän jälkeen iltapäivällä. Siitä alkoi puuduttava kanava-ajo kohti Kieliä. Kosottelimme puoli yhdeksään asti, jolloin kohdalle sattui sivukanava ja siellä parin mutkan takana vieraslaituri. Veneitä, lähinnä saksalaisia, oli laiturissa jo parikymmentä. Veneet oli parkattu tosi ihmeellisesti, jokaisen veneen välissä oli vähintäin viisi metriä tyhjää, taitaa täällä olla reviirit isompia kuin meillä kotona.

Tukimme veneemme yhteen väliin tuimien katseiden ja kyllä sieltä veneistä kuului jotain kieltolauseiksikin tulkittavia huudahtuksia. No, mehän olemme ummikkosuomalaisia ja hyvin sovittiin kun yhteistuumin veneiden omistajien kanssa siirsimme keulassa ja perässä olleita veneitä hieman kauemmas. Vieraslaiturissa ei ollut minkäänmoista palvelua, ei vessoja, ei vettä siis ei mitään. Tulkintamme mukaan paikalla olisi ainakin yksi kioskiyrittäjä pärjännyt.

Jatkoimme matkaa aamulla jo kuuden jälkeen ja kohta puolin olemmekin jo Kielissä. Siellä kamojen pakkaus ja veneen siivous seuraavia tulijoita varten. Kyllä se on taasen todettava, että SIINÄ SE SITTEN ON. Eihän tämmöistä reissua voi kenellekään tervejärkiselle suositella, mutta jos haluaa toteuttaa haaveitaan ja seikkailla niin mikäs siinä.

Nissilän Artsi jatkaa Kielistä sitten kohti Oulua lomailun merkeissä.

Vene on Oulussa viimeistään perjantaina 3.8.2007, jolloin Tracker Oy järjestää torinrannassa tilaisuuden, jonne kutsun teidät kaikki reissua seuranneet. Pääsette omin silmin näkemään minkälaiseen kondikseen on Tracker MyWay -veneemme painunut tällä reilun 12 000 mailin reissulla.

Nähdään torinrannassa elokuun eka perjantaina.

Muutamia faktoja paluureissun tässä vaiheessä

Miehistö välillä Karibia - Kiel

Matti Ruokonen, Karibia-Kiel n. 4800 mailia, 55 vrk Jussi Ponkala, Karibia-Kiel n. 4800 mailia, 55 vrk Aaro Ponkala, Karibia-Kiel n. 4800 mailia, 55 vrk Esa Piirainen, Karibia-Azores n. 2440 mailia, 23 vrk Tumppi Kujala, Azores- Kiel n. 2100 mailia, 17 vrk Seppo Rosenberg, Azores- Kiel n. 2100 mailia, 17 vrk

- Rahat meni kaikki ja vielä pikkusen lisää

- Melkein kaikki veneen elektroniikka kosahti viimeisellä pätkällä meriveden yliannostukseen

- Myrskyjä emme kohdanneet ainuttakaan, kovia tuulia kylläkin

- En aio lähteä seuraavalle reissulle ennen kuin tekee uudelleen mieli

Tästä jatkanee sitten Arto, kiitos kaikille, on mukava ollut jakaa kokemukset kanssanne.