Kolumni: Sanna Marinin katse Ir­pi­nis­sä kertoi kaiken

Koti: Monille ou­lu­lai­sil­le tutun Markus H. Kor­ho­sen kult­tuu­ri­ko­ti rönsyää tu­han­sia esi­nei­tä

Top­pi­lan voi­ma­lai­tok­sen au­rin­ko­sei­nät tuot­ta­neet te­hok­kaas­ti ener­giaa va­loi­si­na tal­vi­päi­vi­nä

Oulun Energian Toppilan voimalaitoksen eteläseinälle asennettu aurinkovoimala on osoittanut toimivuutensa talvikuukausina. Maaliskuussa kuukauden tuotanto nousi 24 293 kilowattituntiin.

Oulun Energian Toppilan voimalaitoksen eteläseinälle asennettu aurinkovoimala on tuottanut hyvin energiaa talvikuukausina. 

Toppilan voimalaitoksen seinässä olevat aurinkopaneelit ovat keränneet tehokkaasti energiaa talven aikana.
Toppilan voimalaitoksen seinässä olevat aurinkopaneelit ovat keränneet tehokkaasti energiaa talven aikana.
Kuva: Oulun Energia

Oulun Energia kertoo tiedotteessaan, että erityisesti maaliskuun aurinkoiset päivät näkyvät tuotannossa. Maaliskuussa kuukauden tuotanto nousi 24 293 kilowattituntiin.

Voimalaitoksen eteläseinälle asennetut paneelit keräävät tuotepäällikkö Olli Tuomivaaran mukaan tehokkaasti talteen talven loivemmat auringonsäteet. 

Aurinkoseinä on tuottanut tammi-maaliskuussa yli tuplasti enemmän kuin voimalan katolla oleva aurinkovoimala. Kesällä kattopaneelien odotetaan kuitenkin kirivän seinäpaneelien ohi.

Toppilan voimalaitoksen eteläseinälle asennettu valmistui syyskuussa 2016 ja siinä on yhteensä 827 aurinkopaneelilla. Toppilan voimalaitoksen aurinkoseinä on Suomen suurin ja sen teho on noin 270 kilowattia.