Tommi Mäkisen tiimi lähellä jät­ti­pot­tia Saksan MM-ral­lis­sa – pää­tös­päi­vä­nä voidaan nähdä tal­li­mää­räyk­siä

Citroenin Esapekka Lapin kisa on ollut tuskainenTommi Mäkisen johtamalla Toyotalla on hallussaan kolmoisjohto Saksan MM-rallissa lauantain ajopäivän jälkeen.

Citroenin Esapekka Lapin kisa on ollut tuskainen

Tommi Mäkisen johtamalla Toyotalla on hallussaan kolmoisjohto Saksan MM-rallissa lauantain ajopäivän jälkeen.

Tiimin ykköstykki Ott Tänak lähtee sunnuntaina neljälle viimeiselle erikoiskokeelle turvallisessa 32,4 sekunnin johtoasemassa ennen Kris Meekeä. Toyotan kolmoisjohdon täydentää Jari-Matti Latvala, joka on jäänyt britistä 9,4 sekuntia.

–  Ajoin ihan puhtaan päivän. Pystyimme vähän kontrolloimaan tilannetta. Ei ollut helppoa vältellä kiviä näillä erikoiskokeilla, mutta tein parhaani, Tänak kommentoi WRC All Liven lähetyksessä.

MM-sarjaa johtava Tänak on karkaamassa tuntuvaan johtoon pistetaulukossa, jos pystyy selvittämään sunnuntain erikoiskokeet kunnialla. Mestaruustaiston pahimmat uhkaajat Hyundain Thierry Neuville ja Citroenin Sebastien Ogier kärsivät molemmat rengasrikot pitkällä Panzerplatten erikoiskokeella.

Ogier on tuloksissa kahdeksantena ja Neuville viidentenä. Rallin päätöspäivänä onkin suurella todennäköisyydellä edessä tallimääräyksiä.

Latvalalla tuskin lupaa hyökätä

Toyota-pomo Mäkisen on syytä jäädyttää tilanne, jotta japanilaisvalmistaja saa mahdollisimman suuret pisteet valmistajien MM-taistoa ajatellen.

–  Tärkeintä on se, että emme aja toisiamme vastaan kilpaa. Sitä tilannetta ei saa tulla. Kaikkein tärkeintä on varmistaa mahdollisimman korkeat pisteet tiimille, Latvala muistutti STT:lle.

–  Vauhtia ei tarvitse lisätä, mutta pienet virheet pitää saada pois. Tarkkana on oltava loppuun asti, hän jatkoi.

Latvala löysi lauantain iltapäivän lenkillä hyvän ajorytmin ja kirjautti myös rallin ensimmäisen pohja-aikansa. Alkukisa meni tuurilaisella välillä ylianalysoinnin puolelle.

–  Ehkä paras olisi sellainen taktiikka, ettei edes katso muiden aikoja. Yritän vain keskittyä omaan ajamiseen ja tehdä sen mahdollisimman hyvin, Latvala suunnitteli sunnuntain taktiikkaa.

Citroenin Esapekka Lapin kisa on ollut tuskainen. Auton säätöjen kanssa kamppaillut pieksämäkeläinen on vasta seitsemäntenä minuutin ja 43 sekuntia kärkeä perässä.