Tol­va­nen nousee Kapasen tilalle Lei­jo­nien yk­kös­ket­juun, Säteri maa­lil­la USA:ta vastaan – ottelun pa­nok­se­na loh­ko­voit­to

Eeli Tolvanen nousee Suomen ykkösketjuun Kasperi Kapasen tilalle, kun Suomi kohtaa kello 13.15 Yhdysvallat jääkiekon MM-kisojen Herningin alkulohkon...

Video ei ole tällä hetkellä saatavilla. Pahoittelemme häiriötä.

Kesken kisoja Leijoniin liittynyt Eeli Tolvanen nousee Suomen ykkösketjuun Kasperi Kapasen tilalle, kun Suomi kohtaa kello 13.15 Yhdysvallat jääkiekon MM-kisojen Herningin alkulohkon viimeisessä ottelussaan. Voittaja vie alkulohkon voiton. 

Ottelussa on pelissä B-lohkon voitto. Lohkossa toisena oleva Suomi tarvitsee Yhdysvaltoja vastaan voiton varsinaisella peliajalla yltääkseen alkulohkossa ykköseksi. 

Tolvanen otti Kapasen paikan ykkösketjussa jo toissa päivän Saksa-tappion kolmannessa erässä. Kapanen siirtyy kolmosketjuun Pekka Jormakan ja Sakari Mannisen rinnalle. Olli Palola on Suomen 13:s hyökkääjä.

NHL-joukkue Nashville Predatorsin vahvuudesta MM-kisoihin tullut Tolvanen on aloittanut kisat ryminällä. Kahdessa pelaamassaan ottelussa hän on tehnyt kaksi maalia ja antanut yhden maalisyötön.

19-vuotias Tolvanen pelasi kauden KHL-joukkue Jokereissa, jonka kauden päättymisen jälkeen hän lähti Nashvilleen. Siellä Tolvanen pelasi kolme NHL-ottelua. Nuori hyökkääjä on pelannut tällä kaudella myös nuorten MM-kisat sekä olympialaiset.

Suomen maalilla torjuu odotetusti Harri Säteri, joka on MM-turnauksen kuudessa ensimmäisessä pelissä vuorotellut Ville Husson kanssa Suomen maalilla.

Kolmessa pelaamassaan ottelussa Säteri on pysäyttänyt 96 prosenttia laukauksista ja päästänyt 0,67 maalia ottelua kohti.

Suomen ketjut USA:ta vastaan:

81 Eeli Tolvanen - 64 Mikael Granlund - 96 Mikko Rantanen

41 Miro Heiskanen - 2 Ville Pokka

19 Veli-Matti Savinainen - 20 Sebastian Aho - 86 Teuvo Teräväinen

55 Miika Koivisto - 77 Markus Nutivaara

25 Pekka Jormakka - 65 Sakari Manninen - 24 Kasperi Kapanen

4 Tommi Kivistö - 6 Julius Honka

18 Saku Mäenalanen - 22 Janne Pesonen - 12 Marko Anttila

50 Juuso Riikola

13. hyökkääjä: 34 Olli Palola

Maalivahdit: Harri Säteri (Ville Husso)

Katso jääkiekon MM-kisojen otteluohjelma!

Kaikki MM-kisojen jutut ja videot löytyvät täältä.