SÄHKÖAUTOT: Haa­pa­jär­vel­lä asuvan Juha Kar­vo­sen auto ja muut kodin toi­min­not pyö­ri­vät au­rin­ko­säh­köl­lä

URHEILU: KeKi ja Jymy esit­te­li­vät ylei­söl­le huip­pu­laa­du­kas­ta ul­ko­pe­laa­mis­ta

Tilaajille

Tokion päi­vä­kir­ja: Nyt on sitten pylly pesty vii­mei­sen päälle

Tokion päiväkirjassa valotetaan sitä, miten olympialaiset saadaan vietyä läpi tiukkojen koronarajoitusten keskellä.

Kalevan urheilutoimittaja Kai Nevala on paikan päällä Tokion olympialaisissa koko kisojen ajan. Miltä poikkeusajan olympialaiset näyttävät kisoissa työskentelevän toimittajan silmin? Tokion päiväkirjassa käydään läpi arkisia havaintoja tiukkojen rajoitusten keskellä.

Perjantai 23.7.

Modernit japanilaiset vessat ovat kuuluisia, täynnä teknologiaa. Vaikka hotellihuoneeni on erittäin pieni ja pelkistetty toimistotyöläisten nukkumispaikka, eikä kylpyhuonekaan sinänsä muuten erikoinen, huomio kiinnittyy kuitenkin vessanpönttöön. Sen oikealla puolella on 14 napin ohjauslauta.

Pari päivää meni empiessä, mutta pitihän se tänään kokeilla. Onneksi japanilaisten kirjoitusmerkkien lisäksi oli muutamia kuvia, jotka helpottivat valintaa. Suihku osui kohdilleen ja kuivauskin toimi moitteettomasti. Lopuksi hoksasin painaa vielä toiminnon pois päältä, joten vahingoilta vältyttiin.

Kättä lippaan

Alakertaamme oli tänään tullut uusi karanteenin valvoja, sangen virkaintoinen nuori mies. Aiemmin kaupassa on päässyt käymään moikkaamalla, mutta nyt valvoja vaatii tarkat minuuttilukemat ja rekisteröintitiedot. Sen jälkeen hän nousi ylös, iski kantapäänsä yhteen, veti käden lippaan ja karjaisi.

Jäyhästi kumarsin kiitoksen.