Tin­ja-Riik­ka Kor­pe­lal­la va­kuut­ta­va alku Ever­to­nis­sa – ou­lu­lai­nen on Ur­hei­lu­gaa­las­sa ehdolla Esi­ku­va-pal­kin­non saa­jak­si

Heinäkuussa Evertoniin siirtynyt jalkapalloilija Tinja-Riikka Korpela on ottanut vakuuttavasti paikan seuran ykkösmaalivahtina.

Oululainen Tinja-Riikka Korpela on ehdolla Urheilugaalassa Esikuva-palkinnon saajaksi. Arkistokuva.
Oululainen Tinja-Riikka Korpela on ehdolla Urheilugaalassa Esikuva-palkinnon saajaksi. Arkistokuva.
Kuva: Jarmo Kontiainen

Heinäkuussa Evertoniin siirtynyt jalkapalloilija Tinja-Riikka Korpela on ottanut vakuuttavasti paikan seuran ykkösmaalivahtina. Oululainen on pelannut Evertonin jokaisessa Superliigaottelussa.

Evertonin saldo kymmenen liigaottelun jälkeen on viisi voittoa ja viisi tappiota. Liverpoolilaisjoukkue on tasaisessa keskikastissa seitsemäntenä. Joukkueet ovat pelanneet 10–12 kierrosta.

– Koko viime kaudella Everton sai vain kolme voittoa, joten nyt siellä on aikamoinen hype päällä. Englannin liiga vaikuttaa erittäin tasaiselta. Oletin esimerkiksi, että Manchester City olisi ollut kovempi, mutta olisimme ihan hyvin voineet raapia siitä pelistä ainakin tasapelin, Korpela sanoi Kalevan haastattelussa lokakuun Albania-maaottelun yhteydessä.

Mestaruudesta kamppailee kolme seuraa. Arsenal (33 pistettä), Manchester City (30) ja Chelsea (29) ovat erottuneet muista. Sama kolmikko jakoi kärkisijat myös kahdella edellisellä kaudella. Viime keväänä mestaruuden voitti Arsenal.

Hyvin kautensa aloittanut Everton on hävinnyt kolme edellistä liigapeliään. Lauantaina Manchester City oli parempi maalein 3–1. Korpela sai tehdä ison työn maalillaan, sillä City laukoi ottelussa yhteensä 24 kertaa.

– Everton on ensimmäisen seurani, jossa on myös päätoiminen maalivahtivalmentaja, Korpela kertoi aiemmin.

Oululainen on torstain Urheilugaalassa ehdolla Esikuva-palkinnon saajaksi. Muut ehdokkaat ovat ratakelaaja Amanda Kotaja sekä jääkiekkomaalivahti Kevin Lankinen.

Perusteluissa todetaan, että "Korpela on pitkän kansainvälisen peliuransa ohella ollut tasa-arvon ja suvaitsevaisuuden asialla."