Päätoimittajan kolumni: Maailma muut­tuu, mutta median tehtävä on kirkas

Kaupat: Ou­lu­lai­nen ruo­ka­kaup­pa on herk­ku­ja pur­sua­va näh­tä­vyys, jota tullaan ih­met­te­le­mään kauem­paa­kin

Hoitojonot: Pohde aikoo purkaa ti­lan­net­ta vuok­ra­työ­voi­mal­la ja li­sä­työl­lä

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Timo Soini saa pu­heen­joh­ta­ja­vaa­liin haas­ta­jan Oulusta - Rau­tio­la haluaa Suomen ulos EU:sta

Oulun perussuomalaisten taloudenhoitaja, yrittäjä Raimo Rautiola on ilmoittanut asettuvansa ehdolle perussuomalaisten puheenjohtajaksi.

Timo Soini on johtanut perussuomalaisia vuodesta 1997.
Timo Soini on johtanut perussuomalaisia vuodesta 1997.
Kuva: Pekka Lassila

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini saa haastajan Turun puoluekokoukseen. Oulun perussuomalaisten taloudenhoitaja, yrittäjä Raimo Rautiola on ilmoittanut asettuvansa ehdolle.

Rautiolan pääteema vaaleissa on, että Suomen pitäisi erota EU:sta ja siirtyä Euroopan talousalue ETA:n jäseneksi. Lisäksi Suomen pitäisi luopua eurosta.

– Soini on onnistunut tehtävissään hyvin, mutta liikkeemme on sen kokoinen, että vaihtoehtoja tarvitaan, Rautiola sanoo Kalevalle.

Rautiola toteaa STT:lle, ettei perussuomalaiset voi olla yhden miehen varassa.

– Vaikka me olemme pohjoinen valtio, niin emme me ole mikään Pohjois-Korea, eikä meidän poliittinen liikkeemme ole sellainen, että meillä on vain yksi Isä Aurinkoinen.

"EU pilasi tämänkin"

Viimeinen niitti oli Rautiolan mielestä se, miten muut EU-maat nöyryyttivät Suomea Etykin parlamentaarisen yleiskokouksen järjestelyissä. Suomea vaadittiin estämään matkustuskieltolistalla olevien venäläisedustajien saapuminen kokoukseen.

– Jos ei oltaisi oltu EU:ssa, niin ei olisi tullut tällaista nöyryytystä. Suomalaisen diplomatian kaunein kukkanen murskattiin, ja meidän maineemme meni näin. EU pilasi tämänkin. EU pilasi Kreikan kansan elinmahdollisuudet, ja nyt EU pilasi Suomen maineenkin, Rautiola sanoo.

Soini on johtanut puoluetta yhtäjaksoisesti vuodesta 1997. Nykyisessä hallituksessa Soini toimii ulkoministerinä ja on pääministeri Juha Sipilän (kesk.) varamies pääministerin tehtävässä.

Vuonna 1995 SMP:n rauniolle perustettu perussuomalaiset on Soinin valtakaudella noussut yhden kansanedustajan lilliputista eduskunnan toiseksi suurimmaksi puoleeksi.

Nykyisessä eduskunnassa sillä on 38 edustajaa. Edellisellä vaalikaudella edustajia oli yksi enemmän.