Yritykset: Kemp­pai­sen ken­kä­kaup­pa Oulun kes­kus­tas­sa täyttää 100 vuotta

Kulttuuri: Ou­lu­lai­nen Emilia Laa­ti­kai­nen kisaa Sar­ja­ku­va-Fin­lan­dias­ta

Luitko jo tämän: Tältä näyt­tä­vät tu­li­pa­lon jäljet Oulun Ran­ta­ka­dul­la

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Tie­tää­kö hal­li­tus Venäjän ydi­na­seuh­kai­luis­ta? Ko­koo­mus­kon­ka­ri haluaa heti vas­tauk­sen

Kokoomuksen kansanedustaja Pertti Salolainen jätti tiistaina ulkoministeri Erkki Tuomiojalle (sd.) kirjallisen kysymyksen siitä, tietääkö hallitus Venäjän ydinaseuhkailuista.

Kokoomuksen kansanedustaja Pertti Salolainen jätti tiistaina ulkoministeri Erkki Tuomiojalle (sd.) kirjallisen kysymyksen siitä, tietääkö hallitus Venäjän ydinaseuhkailuista.

”Brittiläiset lehdet The Times ja The Independent ovat kertoneet venäläisten kenraaleiden tavanneen viime kuussa salaisesti amerikkalaisia Saksassa, koskien venäläisten varoituksia lännelle Ukrainan ja Baltian tilanteen johdosta. Lehtien mukaan venäläiset ovat varoittaneet yrityksistä palauttaa Krimin niemimaa Ukrainalle, lisäämästä joukkoja Baltian maissa tai avustamasta Ukrainaa aseellisesti. Edelleen venäläisten mukaan Baltiassa on samanlainen tilanne kuin Ukrainassa, missä asiat johtivat Venäjän toimiin”, Salolainen perustelee kirjallista kysymystään.

Independentin mukaan Venäjä on valmis kaikkiin mahdollisiin toimiin, niin ydinaseiden käyttämiseen kuin ei-sotilaallisiin operaatioihin.

”Onko Suomen hallituksella tietoja tällaisesta venäläisten ja amerikkalaisten kokouksesta Saksassa, ja jos on, mistä on ollut kysymys, ja onko perää niissä tiedoissa, joiden mukaan Venäjä on ilmoittanut olevansa valmis jopa ydinaseen käyttöön, ellei sen toivomuksia huomioida”, Salolainen kysyy.

Eduskunnan työjärjestyksen mukaan kansanedustaja voi laatia ministerin vastattavaksi kirjallisen kysymyksen tämän toimialaan kuuluvasta asiasta. Kysymys voidaan tehdä myös silloin, kun eduskunnalla ei ole istuntoja, ja jopa silloin, kun valtiopäivät ovat keskeytettyinä.

Ministeri vastaa kirjalliseen kysymykseen 21 päivän kuluessa siitä, kun kysymys toimitettiin valtioneuvostolle.

Pertti Salolainen, miksi on tärkeää saada lisää tietoa Venäjän ydinaseuhkailuista?

– Terveellä maatiaisjärjellä pitää tajuta, että Euroopassa on erittäin vakava tilanne, jos Venäjä on uhannut ydinaseilla.

– Kysyn, onko Suomen hallitus tietoinen uhkailuista. Meidän on tärkeää saada lisää tietoa asiasta, Salolainen sanoo Lännen Medialle.