Mainos

Tie­dät­kö, kuinka monta autoa kulkee Len­to­ken­tän­tie­tä päi­vit­täin?

Kempeleessä rakennetaan uusia koteja niin asukkaille kuin yrityksillekin.

Oulun Rakennusinssin yrittäjät Lasse Räihä ja Antti Räihä pitävät Kempeleen Vihiluotoa erinomaisena paikkana yritykselle. Myös Rakennusinssi on rakentanut toimitiloja eri yrityksille Vihiluodon alueelle. ”Kempele on kehittyvä kunta, mikä kiinnostaa yrityksiä”, Lasse Räihä sanoo.
Oulun Rakennusinssin yrittäjät Lasse Räihä ja Antti Räihä pitävät Kempeleen Vihiluotoa erinomaisena paikkana yritykselle. Myös Rakennusinssi on rakentanut toimitiloja eri yrityksille Vihiluodon alueelle. ”Kempele on kehittyvä kunta, mikä kiinnostaa yrityksiä”, Lasse Räihä sanoo.

Kempeleessä rakennetaan kovaa vauhtia uutta, ja rakennushankkeita valmistuu vuodessa yli 200. Samaan aikaan, kun Kempeleen väkiluku kasvaa noin kahden prosentin vuosivauhtia, myös yritysten toimitilojen ja työpaikkojen määrä on jatkuvassa kasvussa.

Uusia tiloja yrityksille rakennetaan Kempeleessä tällä hetkellä etenkin Zatelliitin, Vihiluodon ja Hakamaan yritysalueille.

Yksi uusista yritysalueista on lentokentän lähellä sijaitseva Vihiluoto. Vihiluodon ohi Lentokentäntietä huristaa päivittäin yli 16 000 autoa. Tien varressa sijaitsevan toimistorakennuksen näkee siis päivittäin tuhannet ihmiset matkallaan töihin, lentokentälle tai kotiin.

Yksi Lentokentäntien kainalossa oleva toimitilarakennus on Oulun Rakennusinssi Oy:n ja viiden muun kempeleläisen yrityksen koti. Tyylikkään, mustan rakennuksen on rakentanut Oulun Rakennusinssi, joka on korjaamiseen ja toimitilarakentamiseen erikoistunut rakennusalan yritys.

Oulun Rakennusinssi on mukana myös muissa Kempeleen alueen rakennushankkeissa. Yksi meneillään olevista projekteista on Kempeleen Pursi, jonka lopullinen valmistumisaikataulu on suunnitelmien mukaan keväällä 2022. Ensimmäiset toimitila- ja hallirakennukset valmistuvat alkuvuodesta.

”Tässä on valttina se, että vieressä kulkee Lentokentäntie, joten alue tulee olemaan aina elinvoimainen. Lentokentäntie tuo näkyvyyttä, alueella on paljon palveluita ja lounaspaikkoja, ja kulkuyhteydet ovat varmasti Oulun alueen parhaimmistoa”, Oulun Rakennusinssi Oy:n toimitusjohtaja Lasse Räihä listaa.

Kempele kiinnostaa yrittäjiä

Oulun Rakennusinssi on toiminut Kempeleessä nyt neljän vuoden ajan. Yritys työllistää tällä hetkellä 30 henkilöä ja sen toimialueena on Oulun seutu.

Kun Oulun Rakennusinssin Lasse Räihä on etsinyt Vihiluodon toimitiloihin uusia yrittäjiä, hän on huomannut, että Kempele on yrittäjien keskuudessa hyvin suosittu alue. Moni yrittäjä pitää positiivisena asiana, että toimitilat sijaitsevat juuri Kempeleen puolella.

”Kempeleen imago on yrittäjämyönteinen ja eteenpäin menevä. Kempele on kehittyvä kunta, mikä varmasti kiinnostaa yrityksiä”, Räihä sanoo.

Lentokentäntien vieressä olevan rakennuksen ohi pyyhältää päivittäin yli 16 000 autoa.
Lentokentäntien vieressä olevan rakennuksen ohi pyyhältää päivittäin yli 16 000 autoa.

Vihiluodossa on tällä hetkellä paljon asiantuntijayrityksiä ja toimistotiloja.

Nyt Vihiluodon yrittäjien joukkoon haetaan yrityksiä, jotka tarvitsevat paljon tilaa esimerkiksi tuotantorakennusta varten. Tontit ovat 5000 neliöstä ylöspäin ja parhaimmillaan tontista saa muovattua jopa kahden hehtaarin kokonaisuuden. Tällä hetkellä Vihiluodossa on vapaana 13 tonttia.

”Jos tontti kiinnostaa, voi pirauttaa suoraan minulle. Meidän sivuillamme on myös tonttipörssi, josta näkee tonttien tilanteen reaaliaikaisesti”, Kempeleen kunnan elinkeinojohtaja Miia Marjanen vinkkaa.

Yhteistyö on ollut helppoa ja sujuvaa

Vihiluodossa tehdään paljon yhteistyötä eri yritysten välillä.

”Yhteistyöstä on hyötyä kaikille toimijoille. Tekemällä yhteistyötä eri alueen yritysten välillä, pystymme palvelemaan asiakkaitamme laaja-alaisemmin erilaisissa rakentamiseen liittyvissä asioissa”, Räihä kertoo.

Myös yhteistyö Kempeleen kunnan kanssa on sujunut Räihän mukaan erinomaisesti. Räihä mainitsee Kempeleen parhaimmiksi puoliksi pienen kunnan ketteryyden ja yhteistyökyvyn – kun asioista täytyy päättää, vastassa ei ole hidas koneisto, vaan oikeat ihmiset.

”Olemme tehneet eri kuntien kanssa yhteistyötä ja Kempeleen kanssa yhteistyö on ollut todella sujuvaa. Se on ollut iso houkutin sille, miksi mekin haluamme toimia täällä”, Räihä kertoo.

Tervetuloa naapuriksi!

-

www.kempele.fi/yritystontit

Elinkeinojohtaja Miia Marjanen

p. 050 316 9701

miia.marjanen@kempele.fi

-