Oulun kaupunginjohtaja: Katso Oulun kau­pun­gin­joh­ta­jan paikkaa ha­ke­neet

Pääkirjoitus: Valtion ener­gia­re­mont­ti­ta­kaus­ten ulo­tut­ta­va myös syr­jä­seu­duil­le

Thai­maan luo­la­ope­raa­tios­ta ja su­kel­ta­ja Mikko Paa­sis­ta jul­kais­taan kirja – "Olen käynyt läpi us­ko­mat­to­man seik­kai­lun"

Thaimaassa loukkuun jääneiden jalkapallopoikien pelastusoperaatiosta ja suomalaissukeltaja Mikko Paasista tehdään kirja.

Mikko Paasi (vas.) oli mukana pelastamassa thaimaalaista jalkapallojoukkuetta luolasta.
Mikko Paasi (vas.) oli mukana pelastamassa thaimaalaista jalkapallojoukkuetta luolasta.
Kuva: PONGMANAT TASIRI

Thaimaassa loukkuun jääneiden jalkapallopoikien pelastusoperaatiosta ja suomalaissukeltaja Mikko Paasista tehdään kirja. Teos Sukellus valoon – Mikko Paasi ja uskomaton pelastusoperaatio ilmestyy marraskuussa 2018.

Paasi oli mukana pelastamassa luolaan tulvavesien vangiksi joutunutta 12 poikaa ja heidän valmentajaansa. Pelastustyöt kestivät yhteensä 18 päivää ja kaikki saatiin lopulta pelastettua. Yksi sukeltajista kuoli pelastustöissä.

– Olen käynyt läpi uskomattoman seikkailun, jota en ehkä itse vielä ihan täysin ymmärräkään. Kun Otava ehdotti yhteistyötä, tuntui oikealta pukea kirjan muotoon kokemukset operaatiosta ja palata samalla taaksepäin omassa elämässä ja käsitellä asioita, jotka ovat tuoneet minut tähän, Paasi toteaa.

Viranomaiset kertoivat poikien toipuneen hyvin. Heinäkuussa pojista 11 muutti yhdeksäksi päiväksi luostariin osoittaakseen kunniaa kuolleelle sukeltajalle.

Otava julkaisee Sukellus valoon -kirjan marraskuussa. Sen kirjoittaa kirjailija ja vapaa toimittaja Johanna Elomaa.

– Tarina operaation kulisseista saa ihon kananlihalle. Kaikkine vaiheineen tämä on yksi aikamme jännittävimpiä ja koskettavimpia pelastustarinoita, iloitsee Otavan kustannusjohtaja Eva Reenpää.