Politiikka: Merja Ra­sin­kan­gas vaihtaa kes­kus­tas­ta pe­rus­suo­ma­lai­siin, ko­koo­muk­ses­ta Oulun suurin val­tuus­to­ryh­mä

Jääkiekko: Bar­ta­ve­gen esit­tä­mä kri­tiik­ki ju­nio­ri­pe­lis­sä oli liikaa – se­los­tuk­set pantiin het­kek­si pannaan

Verovähennykset: Jat­kos­sa yritys voi il­moit­taa ko­ti­ta­lous­vä­hen­nyk­seen tar­vit­ta­vat tiedot asiak­kaan­sa puo­les­ta

Mainos: Tilaa Kaleva Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Teuvo Hak­ka­rai­nen: Onko Lä­hi-idäs­tä tul­leis­ta mar­ja­met­sään?

Tornion lauantaista mielenosoitusta seurasi tuttu maahanmuuttokriitikko: kansanedustaja Teuvo Hakkarainen.

Teuvo Hakkarainen oli katsomassa mielenosoitusta Torniossa.
Teuvo Hakkarainen oli katsomassa mielenosoitusta Torniossa.
Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Tornion lauantaista mielenosoitusta seurasi tuttu maahanmuuttokriitikko: kansanedustaja Teuvo Hakkarainen. Hän korosti olevansa katsomassa Rajat kiinni -liikkeen mielenilmausta, ei osoittamassa mieltään.

– Ihmiset alkavat olla hädissään, Hakkarainen sanoi

Hakkaraisen mukaan nyt tulleet turvapaikanhakijat ovat lähinnä elintasosurffareita, sillä eniten Syyrian kriisistä kärsivät sinne jääneet naiset ja lapset.

Hakkarainen kertoo, että hän olisi tarvittaessa valmis ottamaan mökkiinsä raiskatun ja ympärileikatun naisen ja lapsen. Sen sijaan hän ei ymmärrä, että turvapaikkaa hakevat henkilöt, joilla on iPadeja ja kultaketjut kaulassa.

Hän muistuttaa, että myös kotimaan asunnottomia pitäisi auttaa.

Perussuomalaiset eivät voi Hakkaraisen mukaan harjoittaa haluamaansa politiikkaa, koska kansainväliset sopimukset ja perustuslaki estävät sen.

Hakkarainen epäilee, että nyt tulleet turvapaikanhakijat eivät sopeudu Suomeen, vaan vaarana on, että Suomessa on pian 50 000 elätettävää.

Hakkaraiselle kelpaavat thaimaalaiset tulijat, jotka ahkeroivat marjametsässä. Hän kysyy, onko Lähi-idästä tulevista turvapaikanhakijoista marjametsään.

Hakkarainen ei ota kantaa siihen, nauttiiko sisäministeri Petteri Orpo (kok.) hänen luottamustaan.

Rajat liikkeen -mielenosoituksessa oli banderolli, jossa luki: "Orpo ja kumppanit, on ura kansaa tärkeämpi?"