Yritykset: Kemp­pai­sen ken­kä­kaup­pa Oulun kes­kus­tas­sa täyttää 100 vuotta

Kulttuuri: Ou­lu­lai­nen Emilia Laa­ti­kai­nen kisaa Sar­ja­ku­va-Fin­lan­dias­ta

Luitko jo tämän: Tältä näyt­tä­vät tu­li­pa­lon jäljet Oulun Ran­ta­ka­dul­la

Mainos: Tilaa Kaleva tästä

Ter­wa­ma­ra­ton tutuksi Pie­ta­ris­sa

Toukokuun lopussa (26.5.) juostavaa Terwahölkkä ja -maratonia tehdään tosissaan tutuksi Pietarissa. Tiistaina ja keskiviikkona Oulussa vieraili pietarilainen mediaryhmä tutustumis- ja jutuntekomatkalla. Terwahölkkä ja -maraton tekee yhteistyötä Pietarissa juostavan Valkeat yöt -maratonin kanssa.

Toukokuun lopussa (26.5.) juostavaa Terwahölkkä ja -maratonia tehdään tosissaan tutuksi Pietarissa. Tiistaina ja keskiviikkona Oulussa vieraili pietarilainen mediaryhmä tutustumis- ja jutuntekomatkalla. Terwahölkkä ja -maraton tekee yhteistyötä Pietarissa juostavan Valkeat yöt -maratonin kanssa. Mediaväen vierailu oli osa yhteistyötä. Viime lokakuussa allekirjoitettu yhteistyösopimus kattaa tällä erää neljä seuraavaa maratonia, aina kesään 2011 saakka.

Syksyllä Oulussa vieraillut Pietarin liikunta- ja urheilukomitean kansainvälisten asioiden johtaja Nikolai Nikolaevich Parfenov uskoi, että juoksijavaihto maratoneiden välillä voi olla tulevaisuudessa hyvinkin laajaa. Oululaisilla kisajärjestäjillä ei ole vielä tarkkaa tietoa, kuinka paljon juoksijoita tulee rajan takaa runsaan viiden viikon päästä juostavalle maratonille.

"Meiltä on sinne päin lähdössä bussi, josta on varattu jo noin 30 paikkaa. Mukaan mahtuu vielä kymmenkunta lähtijää", Asko Vääräniemi Oulun NMKYU:sta sanoo.

Viikko juhannuksen jälkeen juostava Valkeat yöt -maraton on Terwamaratonia kymmenen kertaa suurempi tapahtuma. Oulussa juoksijoita on parina edellisenä keväänä ollut noin 1 500. Pietarin maratonin vakiintunut osallistujamäärä on noin 15 000. Oulun tapahtumassa matkavaihtoehdot ovat Terwakymppi (10 km), puolimaraton (21 km) ja maraton (42 km). Pietarissa on tarjolla kymppi ja maraton.

Keskiviikkona mediaryhmä tutustui Terwamaratoniin ja Oulun NMKY:n toimintaan. Ohjelmaan kuului myös vierailu sanomalehti Kalevassa.