Sähkösavukkeet: Ou­lu­lai­sen kou­lu­po­lii­sin mukaan va­pe­bis­nek­sen ve­lan­pe­rin­tä on kuin huu­me­kau­pas­ta

Buhurt: Haar­nis­kat ko­li­se­vat ja kirveet hei­lu­vat Oulun kes­kus­tas­sa vii­kon­lop­pu­na

Luitko jo tämän: OYSissa on jou­dut­tu sul­ke­maan kym­me­nen leik­kaus­sa­lia

Mainos: Tilaa tästä Kaleva Digi 13,90 €/kk

Tilaajille

Tero Seppälä on kyp­sy­nyt hui­pul­le ve­nä­läi­sen kon­ka­ri­val­men­ta­jan opissa – haa­pa­jär­vi­nen ur­hei­li­ja on Pe­kin­gis­sä­kin po­ten­tiaa­li­nen me­nes­ty­jä

Valmentajakonkari Anatoli Hovantsevin ohjauksessa Tero Seppälä on panostanut aiempaa enemmän kestävyyteen ja ampumarytmiin.

Helsinki
Tero Seppälä on noussut uudelle tasolle tänä vuonna. Kuva ampumahiihdon maailmancupin sprinttikisassa Slovenian Pokljukasta viime helmikuulta.
Tero Seppälä on noussut uudelle tasolle tänä vuonna. Kuva ampumahiihdon maailmancupin sprinttikisassa Slovenian Pokljukasta viime helmikuulta.
Kuva: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Suomen ampumahiihtomaajoukkue starttaa olympiarupeamansa ilman Kaisa Mäkäräistä ensimmäistä kertaa sitten Torinon kisojen 2006, kun Pekingin koitokset alkavat sekaviestillä lauantaina. Lajikuningattaren siirtyminen sivuun saattoi jättää tyhjiön suomalaistoiveisiin, mutta tällä kaudella toiveita on jälleen alkanut karttua. Kiitos etenkin Tero Seppälän.

Parin viime kauden aikana kansainvälisillä areenoilla ajoittain väläytellyt Seppälä, 26, on noussut tällä kaudella varsin tasaiseksi tekijäksi huipun tuntumaan. Uran kolme parasta maailmancup-sijoitusta ovat jo plakkarissa, kun Seppälä oli viides sekä Östersundin takaa-ajossa että Ruhpoldingin sprintissä ja kuudes olympiataukoa edeltäneessä Anterselvan yhteislähdössä.

Cupin pistetilanteessa Seppälä on 14:s, kun kahdella viime kaudella sijat olivat 36:s ja 37:s. Ja ampumisessakin edistys näkyy: kaksi edelliskautta prosentein 79 ja 75, nyt osumaa 85-prosenttisesti ja paikka kärkiampujien joukossa cup-kiertueen eniten ampuneiden listalla.

Seppälää ovat siivittäneet muutokset harjoittelussa, Suomen maajoukkuetta aikoinaan luotsanneen venäläisen valmentajakonkari Anatoli Hovantsevin ohjauksessa.

Anatoli Hovantsev toimi aiemmin Venäjän ampumahiihdon päävalmentajana. Kuva lajin maailmanmestaruuskisoista Italian Anterselvasta helmikuussa 2020.
Anatoli Hovantsev toimi aiemmin Venäjän ampumahiihdon päävalmentajana.

Jatka lukemista vain _eurolla_

Tutustu kuukauden ajan, voit peruuttaa milloin vain.