Kirkko: Oulun tuo­mio­ro­vas­ti Satu Saa­ri­nen: Samaa su­ku­puol­ta olevien vih­ki­mi­sen aika on nyt

Vanhat kuvat: Nuo­ri­so­muo­ti innosti 2010-lu­vun Oulussa

Yrittäjän tarina: Ou­lu­lai­nen Risto Hoik­ka­nie­mi vastasi pu­he­luun, joka johti kon­kurs­siin ja mil­joo­na­vel­koi­hin

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan – tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Tenolle tulossa to­den­nä­köi­ses­ti täys­kiel­to lo­hen­pyyn­tiin: "Tar­koi­tuk­se­na suo­jel­la ja auttaa kannan el­py­mis­tä"

Suomen ja Norjan neuvottelut Tenojoen tulevan kalastuskauden kalastusmääräyksistä menevät jatkoajalle. Tenojoen heikkojen lohikantojen vuoksi luvassa on todennäköisesti lailla määrätty täyskielto. Maa- ja metsätalousministeriö odottaa lausuntoja asiaan 7. huhtikuuta mennessä.

Suomen ja Norjan viranomaiset pyörittelivät aikansa mallia, jossa lohenpyynti olisi sallittu Tenolla lyhyen aikaa. Ajatuksena oli mahdollistaa lohenkalastuskulttuurin ylläpito antamalla parin viikon aikaikkuna pyyntiin, mutta tämä jouduttiin hylkäämään.

Suomessa ongelmaksi nousi se, että ehdotetut rajoitukset olivat niin laajoja, että ne on pakko toteuttaa lain tasolla. Erätalousneuvos Vesa Ruusila kertoo, että Tenon lohikantojen tila on heikko ja kalastuskielto näin ollen perusteltu.

– Ennusteiden mukaan mereltä palaavan lohen määrä pienenee. Tarkoituksena on suojella lohikantaa ja edesauttaa sen elpymistä Tenolla

Arkistokuva: Aslat-Jon Länsman kokee perinteistä lohipatoa Tenojoella.
Arkistokuva: Aslat-Jon Länsman kokee perinteistä lohipatoa Tenojoella.

Lue Digiä _0,25 € / viikko_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.