Ten­nik­sen SM-kil­pai­lut alkavat Oulussa tiis­tai­na – OVS:lla on iso edustus kak­sin­pe­lis­sä

Tenniksen ulkokenttien SM-kilpailut isketään Oulussa tällä viikolla tiistaista alkaen. Kaksinpelien kärkisijoitettuina pelaajina ovat Oona Orpana ja Harri Heliövaara.

Ykkössijoitetulla Harri Heliövaaralla on hyviä muistoja Oulusta.
Ykkössijoitetulla Harri Heliövaaralla on hyviä muistoja Oulusta.

Tenniksen ulkokenttien SM-kilpailut isketään Oulussa tällä viikolla tiistaista alkaen. Kaksinpelien kärkisijoitettuina pelaajina ovat Oona Orpana ja Harri Heliövaara.

Satavuotiaan Oulun Verkkopalloseuran (OVS) isännöimä turnaus alkaa Nallisportissa tiistaina miesten kaksinpelin karsinnoilla. Keskiviikkona alkavat sekä naisten että miesten kaksinpelien pääsarjat, joiden välierät pelataan lauantaina ja loppuottelut sunnuntaina.

SM-mitaleista pelataan myös nelinpeleissä, joiden pääsarjat alkavat miesten osalta keskiviikkona ja naisten puolella torstaina. Nelinpelien finaalit pelataan lauantaina.

Harri Heliövaara lähtee kärkisijoitettuna puolustamaan viimevuotista ulkokenttien kaksinpelimestaruuttaan.

– Keväällä tuli pelattua pari kisaa USA:ssa vihreällä massalla ja peli sujui siellä ihan mukavasti. Sen lisäksi minulla on hyviä muistoja edellisistä Oulun yleisistä SM-kisoista vuodelta 2009, jolloin tuliaisina oli tuplamestaruus, kommentoi Heliövaara.

– Pidin itse juhannusviikon taukoa, joten myös kehoni on hyvässä iskussa SM-rupeamaan. Kovia matseja lienee luvassa alusta alkaen hyvätasoisessa kaaviossa. Toivottavasti kelit suosivat ja nähdään hyvää tennistä Oulussa. 

Kotiseura OVS:lla on iso edustus kaksinpelissä: Markus Lehtisalo, Valtteri Laitinen, Otto Koivisto, Joonas Jurvakainen, Jimi Goman, Andreas Sillaste, Jerry Mäkelä ja Lenni Loukkola.

Naisten puolella turnauksessa on sijoitettuna Yhdysvalloissa yliopistotennistä pelaava OVS:n Monica Malinen.  OVS:n pelaajista on mukana myös niin ikään USA:ssa pelaava Heidi Sarkkinen ja Hilppa Tuomola.

Kaksinpelien voittajat kuittaavat kultaisten mitalien lisäksi 2000 euron palkintopotin ja finalistien voittosumma on 1000 euroa. Yhteensä turnauksessa on jaossa 10 500 euroa palkintorahaa.

Voittajat ansaitsevat villit kortit Suomessa pelattaviin $15,000 ITF World Tennis Tourin ammattilaiskilpailuihin.