Te­le­skoop­pi­pam­pul­la Kem­pe­lees­sä toista miestä lyö­neel­le tuo­mit­tiin sakkoja – ho­vi­oi­keus kovensi tuo­mio­ta

Rovaniemen hovioikeus on tuominnut vuonna 1993 syntyneen miehen 70 päiväsakkoon, kun hän löi toista miestä teleskooppipampulla Kempeleessä reilun kolme vuotta sitten.

Rovaniemen hovioikeus on tuominnut vuonna 1993 syntyneen miehen 70 päiväsakkoon, kun hän löi toista miestä teleskooppipampulla Kempeleessä reilun kolme vuotta sitten. Hovioikeuden mukaan mies syyllistyi pahoinpitelyyn ja toisen vahingoittumiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapitoon.

Miehen päiväsakon suuruus on kuusi euroa, joten maksettavaa tuli 420 euroa.

Käräjäoikeus oli hylännyt syytteen pahoinpitelystä. Hovioikeudessa esitettiin kuitenkin kuvallisia todisteita uhrin vammoista ja kuultiin yhtä uutta todistajaa. Niiden perusteella hovioikeus tuli siihen lopputulokseen, että mies oli syyllistynyt myös pahoinpitelyyn.

Välikohtaus sattui kempeleläisen ravintolan edessä marraskuussa 2016. Miehillä oli tullut sanaharkkaa ravintolan sisällä, ja he olivat siirtyneet selvittelemään asiaa ulos.

Hovioikeus totesi, että vuonna 1993 syntynyt mies löi toista miestä teleskooppipampulla reiteen ja yritti lisäksi lyödä häntä useita kertoja. Syyttäjän mukaan vuonna 1993 mies oli lyönyt uhria teleskooppi pampulla myös päähän. Hovioikeuden mukaan sen osalta on mahdollista, että vamma on syntynyt myös muuten.