Tehyn ja SuPerin Län­si-Poh­jan osastot tuo­mit­tiin hy­vi­tys­sak­koon – taus­tal­la ke­väi­nen ulos­mars­si

Sakot ovat seuraus keväällä 2019 järjestetystä ulosmarssista. Mehiläinen Länsi-Pohjan tytäryhtiöiden työntekijät marssivat huhtikuussa ulos puoleksi tunniksi.

Työntekijät marssivat ulos huhtikuussa 2019.
Työntekijät marssivat ulos huhtikuussa 2019.
Kuva: Sari Pelttari-Heikka

Tehyn ja SuPerin Länsi-Pohjan alueen ammattiosastot on tuomittu työrauhavelvoitteen rikkomisesta hyvityssakkoon. Työtuomioistuin teki ratkaisunsa maanantaina 21. lokakuuta. 

Sakot ovat seuraus keväällä 2019 järjestetystä ulosmarssista. Mehiläinen Länsi-Pohjan tytäryhtiöiden työntekijät marssivat viime huhtikuussa ulos puoleksi tunniksi

Lisäksi ammattiosastojen emojärjestöjen eli Tehy ry:n ja SuPer ry:n katsottiin laiminlyöneensä velvollisuuttaan valvoa työehtosopimuksen työrauhavelvoitteen noudattamista. Emojärjestöt tuomittiin valvontavelvollisuuden laiminlyönnistä niin ikään hyvityssakkoon. 

SuPer ja Tehy sekä niiden ammattiosastot velvoitettiin maksamaan työnantajan eli Mehiläinen Länsi-Pohja Oy:n oikeudenkäyntikulut. Asiasta tiedottaneen ja työnantajan asiamiehenä toimineen Hyvinvointiala HALI ry:n mukaan oikeudenkäyntikulut olivat useita tuhansia.