Te­ho­kuu­ri yhdelle rypylle

Silminnähtäviä tuloksia ei tullut, vaikka otsa ja kaula tuntuvat selvästi sileämmiltä.

Bioeffect EGF -seerumi kosteuttaa tehokkaasti, mutta ei - ikävä kyllä -ratkaise ikuisen nuoruuden arvoitusta
Bioeffect EGF -seerumi kosteuttaa tehokkaasti, mutta ei - ikävä kyllä -ratkaise ikuisen nuoruuden arvoitusta
Kuva: Pekka Peura

Lähiympäristössä mietitään, onko kolmeakymmentä lähentelevä ihminen oikea testaaja seerumille, jonka pitäisi häivyttää vanhenemisen merkkejä iholta. Mutta kyllähän mahdollinen tulosten seuranta on helpompaa, jos ryppyjä on yksi ja juonteita kaksi.

Ja jos kosmetiikkateollisuuden hokemista ottaa todesta kymmenesosankaan, kolmikymppisen on syytä olla ryppyjentorjunnassa jo hyvässä vauhdissa.

Bioeffect EGF -seerumilla on vetävä tarina, johon sisältyy monta vaikuttavan kuuloista termiä: 1980-luvulla kaksi tutkijaa palkittiin lääketieteen Nobelilla heidän keksittyään epidermaalisen kasvutekijän (Epidermal Growth Factor, EGF) ja sen merkityksen ihmisen ihon terveydessä.

2000-luvun alkupuolella islantilaisten tiedemiesten ryhmä keksi, miten tuottaa ”ihmissolun kasvutekijän kanssa identtisiä, endotoksiinittomia ja ei-eläinperäisiä kasvutekijöitä ohran siemenessä”.

Pari vuotta sitten tuotiin markkinoille tämän tieteellisen työn tuloksena syntynyt ihonhoitoseerumi, johon villiintyivät ensiksi islantilaiset naiset ja nyt sitten muukin maailma.

Ihmeseerumi lupaa hidastaa vanhenemista ihon omaa solujen uusiutumista stimuloimalla, minkä lisäksi se ravitsee ja suojaa ihoa. Tuotantoprosessikin kuulostaa miltei yliluonnolliselta:

”Ohra on kasvatettu Islannin uusiutuvalla geotermisellä energialla lämmitetyissä ja valaistuissa nykyaikaisissa kasvihuoneissa vulkaanisessa hohkakivessä ja kasteltu puhtaalla lähdevedellä.”

Vikkelä, mutta kosteuttava

Mainoslauseet sikseen ja asiaan. Seerumi on pakattu pelkistettyyn lasipulloon, josta sitä annostellaan iholle iltaisin korkin jatkeena olevalla pipetillä. Koostumukseltaan aine on kuin paksunnettua vettä. Se levittyy helposti, eikä yhdellä rypyllä ryyditetyn otsan ja kahdella juonteella juovitetun kaulan valeluun tarvita kuin yksi kevyt pipetin puristus.

Täysi pipetillinen riittäisi koko kasvoille.

Seerumi on eräänlainen ihonhoitoaineiden tehoversio: se sisältää enemmän aktiivisia ainesosia ja imeytyy syvemmälle kuin kasvovoiteet.

Tämäkin seerumi häviää näkyviltä vikkelästi mutta jättää iholle hyvin kosteutetun tunteen.

Ne kohdat, joihin seerumia on levitetty, eivät enää kaipaa lisäksi kosteusvoidetta, vaikka muu kasvojen iho natisee meikinpoiston jälkeen kuivuuttaan.

Silmä ei näe

Kolmen kuukauden säännöllisen käytön jälkeen otsa ja kaula tuntuvat selvästi sileämmiltä kuin posket ja leuka, joita on hoidettu pelkällä kosteusvoiteella. Silminnähtäviä tuloksia ei sen sijaan ole tullut. Se yksi ja ainoa otsaryppy muistuttaa ajan rajallisuudesta samansyvyisenä kuin ennenkin.

Lopputulemana voitaneen todeta, että tämäkään seerumi ei ratkaise ikuisen nuoruuden arvoitusta mutta tarjoaa kyllä erinomaista kosteutusta ainakin sellaiselle iholle, joka kuivuu talvisin ja pärjää kesät omillaan.

15 millilitran pullo Bioeffectiä maksaa noin 135 euroa. Se ei ole seerumiksi edes kalleimmasta päästä mutta kosteuttajaksi kohtuullisen arvokas.

Riittoisaa seerumi kyllä on: täsmätuotteena käytettynä pullon sisällöstä on kolmen kuukauden jälkeen jäljellä vielä puolet.